2021. március 15., hétfő

2021. március 14. Pécsi MFC - Debreceni VSC 0-2 (0-1)

Pécsi MFC - Debreceni VSC 0-2 (0-1)
2021. március 14. Pécs, PMFC-stadion. NB II., 29. forduló. Zárt kapuk mögött.

Vezette: Bognár Tamás (Király Zsolt, Ország Péter - Derdák Marcell).
Vas László
(forrás: pmfc.hu)
Góllövők: Szécsi M. 6', Bényei 95'.
Sárga lap: Kónya D. 66', Preklet 93', illetve Ugrai 93'.
Kiállítva: Baráth 87'.

PMFC: Helesfay – Króner, Rácz L., Preklet, Katona – Grabant, Futó, Geiger (Bartha, 60.), Óvári (Hegedűs, 65.) – Kónya (Keresztes, 76.), Adamcsek (Bajner, 60.). Vezetőedző: Vas László.

Debrecen: Gróf – Bévárdi, Pávkovics, Kinyik, Korhut – Bódi (Bényei, 89.), Pintér (Baráth, 86.), Varga, Dzsudzsák – Szécsi, Bárány (Ugrai, 72.). Vezetőedző: Toldi Gábor.

Sztárparádé a képernyőn

Ikonikus nevek tulajdonosai sorakoztak mindkét oldalon a kezdéshez: Helesfay Donát, Preklet Csaba, Kónya Dávid, Bajner Bálint az egyik, Gróf Dávid, Dzsudzsák Balázs, Korhut Mihály, Bódi Ádám a másik oldalon. No és Huszti Szabolcs, a közelmúlt egyik legjobb magyar futballistája, aki a Loki stábjában kapott helyet. S a csapatokat egy FIFA-kerettag játékvezető, Bognár Tamás vezette fel a középkezdéshez.

A hazai csapat a megszokott bátor, kellemetlen letámadással fűszerezett támadójátékkal nyitották a mérkőzést, azonban Gróf hatékonyan irányította a Loki védelmét. Gyorsan meg is bosszulta magát a pécsiek vakmerősége: Bárány vezette végig a labdát, majd Szécsihez passzolt, aki rutinosan használta ki a helyzetet. Korán, már a hatodik percben megszerezte a vezetést a vendég csapat, s csak az jelentett némi gyógyírt, hogy még legalább nyolcvannégy perc maradt az egyenlítésre. (0-1)

Nem mondhatjuk, hogy a PMFC nem tett meg mindent a saját találatáért. Űzte, hajtotta a játékszert, préselte az ellent a saját kapuja elé, de a rutinos vendégvédelem jól állta a sarat. Nem mintha, a piros-fekete hátvédeknek szégyenkeznie kellene, hiszen jól verték vissza Dzsudzsákék kontráit. A gond ezzel csak az volt, hogy a percek egyre fogytak, az eredmény pedig a képernyő bal felső sarkában nem változott.

Az M4Sport közvetítésének köszönhetően ország-világ látta, hogy a másodosztályú mérkőzésen NB I-es színvonal volt. Meg kell hagyni, a Loki is rohamozott, ha tudott, érezhető volt, hogy mielőbb döntésre akarja vinni a dolgot a második találat elérésével.

A hajrában egy kiállítás borzolta a kedélyeket - Baráth talpalta le Grabantot, amiért villant a piros lap -, de igazán a hosszabbítás perceiben esett debreceni gól zárta le a meccset. Kitámadt a PMFC, s egy előre adott labdával már csak Bényei állt Helesfayval szemben, a vasutascsapat csatára pedig könnyedén passzolta a kapuba a játékszert. (0-2)

Van-e szurkoló, aki boldog egy vereség után? Minden bizonnyal nincs. Ám mégsem vagyunk bosszúsak, hiszen a csapat tényleg mindent megtett, hogy legalább egy pontot itthon tartson. A nagyobb rutin, a vastagabb költségvetés, az erősebb ambíció (bentmaradás kontra feljutás) azonban a cívisváros csapata felé billentette a mérleg nyelvét.

Szép volt, fiúk! Csak a Munkás!

Mestermérleg (NS Online):
Vas László: – Próbáltuk nyomás alá helyezni a Debrecent, igyekeztünk nekik kellemetlen stílusban futballozni, de az első támadásból gólt kaptunk, és hiába tudtuk megvalósítani az elképzelteket, a Debrecen túl rutinos játékosokból áll ahhoz, hogy ne találja meg ennek az ellenszerét.
Toldi Gábor: – Jó mérkőzést játszottunk, az elején vezetést szereztünk, és végig kontrolláltuk is a találkozót, de nem sikerült lezárnunk, csak az utolsó percben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése