2021. február 21., vasárnap

2021. február 21. Pécsi MFC - Aqvital FC Csákvár 1-0 (1-0)

Pécsi MFC - Aqvital FC Csákvár 1-0 (1-0)
2021. február 21., Pécs, NB II., 25. forduló. Zárt kapuk mögött.

Adamcsek Máté góljával lett 1-0
Vezette: Molnár Attila (Kiss Balázs, Vörös Dániel - Radványi Attila).
Góllövő: Adamcsek 34'.
Sárga lap: Futó 23', Adamcsek 50', Katona 69'm Króner 76'.

PMFC: Helesfay – Sági, Króner, Preklet, Katona – Óvári (Kónya, 52.), Futó (Németh, 52.), Bartha (Rácz, 72.) – Grabant, Adamcsek (Bajner, 72.), Hegedűs (Geiger, 59.). Vezetőedző: Vas László.

Aqvital FC Csákvár: Markek – Major (Albert, 72.), Vaskó, Tányéros (Csató, 60.), László (Vörös, 84.) – Mészáros (Murka, 60.), Madarász – Kocsis, Mim, Sejben (Baracskai, 60.) – Daru. Vezetőedző: Visinka Ede.

Egy gól = három pont

A kiesés ellen küzdő csákvári egylettel mérkőzött a PMFC. Ősszel gól nélküli döntetlen született a két csapat találkozóján.

Ahogy azt megszoktuk, rámenősen, kezdeményezőleg léptek fel a pécsiek. Ennek eredménye már a második percben egy gólhelyzetben mutatkozott meg, de Bartha lövését hatástalanították a vendégek védői.

A következő lehetőségekre sem kellett sokat várni: előbb Preklet lövésénél, majd Bartha fejesénél szisszentünk fel a monitor előtt, ám az áhitott gól még nem született meg. 

Izgulni valónk a másik oldalon is volt: közel fél óra játszadozás után Helesfay rutinjára volt szükség, hogy Sejben ziccere is csak ígéret maradjon. A 34. percben végre megszületett a vezető - s mint később kiderült, a győztes - gól is: Adamcsek a kapuelőteret határoló vonal sarkánál csinált egy lövőcselt, majd kapura küldte a labdát. Bár a játékszer megpattant, a pettyes így is a gólvonal mögé került. (1-0)

A félidőt jelző sípszó előtt meg feljegyezhettük Adamcsek újabb helyzetét is, de Grabant labdáját nem tudta a kapuba továbbítani. 

A második játékrészben irgalmatlan energiát fektetett a csapat abba, hogy növelje előnyét. Vas mester cseréi ezúttal nem hoztak gólokban mérhető eredményt, de néhány helyzetben azért volt lehetőség: Geiger a 69. és a 82. pervben is ziccerbe került, a vendégkapus azonban mindkét esetben hárított. A 89. perc is helyzetet hozott: a Geiger buktatásáért megítél büntetőt Kónya Dávid végezte el, de Markek ismét bravúrral mentett. A kipattanó labda végül fölé szállt.

Nem csak egy góllal kellett volna megnyerni ezt a találkozót. A csapat ezúttal is helyzetek sokaságát dolgozta ki, amelyekből csak egyet használt ki. Szerencsére a védelmi szekció stabilan tette a dolgát. Ám, ha Helesfayék rosszabb napot fognak ki, pontokba kerülhetnek a kimaradt ziccerek.

Csak a Munkás!

Vas László
Mestermérleg (NS Online):
Vas László: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, de jól kezdtünk, sikerült ráerőltetni az akaratunkat a Csákvárra. Nem is tudott az ellenfelünk sok helyzetet kidolgozni, míg a mi helyzetkihasználásunk lehetne jobb is.

Visinka Ede: – Megérdemelt a pécsi győzelem, bár az első százszázalékos helyzetet mi dolgoztuk ki. Elkerülhető gólt kaptunk, utána rohantunk az eredmény után. Nekünk minden pont fontos lenne, de most egy jobb csapattól kaptunk ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése