2020. október 5., hétfő

2020. október 4. Pécsi MFC - BFC Siófok 1-0 (1-0)

Pécsi MFC - BFC Siófok 1-0 (1-0)
2020. október 4. Pécs, PMFC-stadion. NB II. 11. forduló. 

Vezette: Móri Tamás (Farkas Balázs, Ország Péter - Görög Márió).
Góllövő: Hegedűs (32.).
Sárga lap: Tölgyesi V. 70' illetve Izing 35', Deutsch B. 75'.
Hegedűs Márk gólöröme
(forrás: NS Online)

PMFC: Helesfay – Króner, Rácz, Preklet, Katona – Grabant, Futó (Tölgyesi, 46.), Kónya, Hegedűs (Óvári, 66.) – Adamcsek (Tihanyi, 76.), Geiger (Batizi-Pócsi, 85.). Vezetőedző: Vas László.

BFC Siófok: Hutvágner – Izing (Horváth, 67.), Jagodics, Deutsch (György, 81.) – Polényi, Cipf (Hajnal, 62.), Tajthy (Nikházi, 81.), Balogh, Tömösvári (Kecskés, 46.) – Elek, Gaál. Szakmai igazgató: Mihalecz István.

Fontos győzelem a Siófok ellen

NB II-es labdarúgócsapatunk Hegedűs góljával gyűjtötte be a három pontot a BFC Siófok elleni hazai bajnokin.

Vas László vezette labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 11. fordulójában a BFC Siófok együttesét fogadta vasárnap a PMFC Stadionban. A közel 2200 néző előtt kezdődő összecsapást a piros-feketék kezdték támadóbb szellemben, a 4. percben Hegedűs jobboldali szögletét követően Adamcsek az ötös vonaláról fejelte az üresen tátongó jobb felső sarok fölé a labdát. A 22. minutumban ismét támadónk került helyzetbe, kissé balról, 15-ről leadott kísérlete azonban keresztbe elszállt a siófoki kapu előtt.

Nem sokkal később Grabant jobboldali szögletét követően felszabadítottak a siófoki védők, de szinte azonnal ismét a büntetőterületükön belül volt a labda. Adamcsek gyanús körülmények között tűnt el a védők mellett, de a játékvezető csak szögletet ítélt. Bő félórányi játékot követően megszereztük a vezetést. A 32. percben Futó nagybedobását követően Adamcsek fejelte vissza a labdát, Hegedűs pedig 12 méterről ballal a jobb felsőbe lőtt, 1-0.

Érdekesség, hogy Hegedűs első NB II-es gólját szerezte meg a PMFC színeiben. Öt perccel az első félidő rendes játékidejének letelte előtt nagy helyzet maradt ki a siófokiak kapuja előtt, Hegedűs jobbról a hosszú felé szálló szögletét Rácz fejelt kapura az ötös vonaláról, de fölé szállt a labda. A folytattában sem hagyott alább a lendült, újabb találat viszont már nem született a félidőt jelző sípszóig, így csapatunk egygólos előnnyel mehetett pihenőre.

Tölgyesi Viktor
(forrás: pmfc.hu)

A fordulást követően Futó helyett új igazolásunk, Tölgyesi mutatkozott be csereként, míg a csk karszalag Geigerre került át. Az 52. percben Adamcsek zseniálisan ugratta ki Kónyát, aki középre centerezett, de a bevetődő Hegedűs elől tisztázni tudott Jagodics a siófoki gólvonalról. Nem sokkal utána először kerültek helyzetbe a vizitálók, de Gaál fejesét elvetődve hárította Helesfay. Csapatunk azonnal ellentámadásba lendült, de Polényi belelépett Adamcsek 17-ről eleresztett lövésébe.

Az 59. percben egy jobbról elvégzett siófoki szöglet után ismét veszélyesen kontrázhattak a piros-feketék, ám Geiger 14 méterről mellé lőtt. Támadónk a 67. minutumban teljesen szabadon vette le a labdát a tizenhatoson belül, balos lapos lövése azonban keresztbe elment a vendégkapu előtt. A 80. percben a csereként beálló Óvárinál volt a labda, viszont közeli lövését Hutvágner bravúrral hárította. Végül maradt az 1-0, amelynek köszönhetően csapatunk ismét itthon gyűjtötte be 3 pontot. (pmfc.hu)

Mestermérleg (NS Online):
Vas László: – Nehéz mérkőzésre készültünk, de kellő alázattal és hozzáállással mentünk bele. Sok helyzetet alakítottunk ki, de belecsúsztak még azok a hibák, amelyeket ki kell javítanunk. A védekezésünk rendben volt, a Siófoknak alig akadt kidolgozott helyzete. Örülünk, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést.
Mihalecz István: – A Pécs nem érdemtelenül nyert, egy gól mindenképpen volt a két csapat között. A labdát nem birtokoltuk eleget, kislányos volt a játékunk, nem vállaltuk fel a párharcokat, és csak az utolsó tíz percben éreztem, hogy gólt akarunk szerezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése