2020. október 19., hétfő

2020. október 18. Szolnoki MÁV FC - Pécsi MFC 0-1 (0-0)

Szolnoki MÁV FC - Pécsi MFC 0-1 (0-0)
2020. október 18. Szolnok, Tiszaligeti Stadion. NB II. 12. forduló, 900 néző.

Vezette: Lovas László (Baghy Csaba, Belicza Bence Péter - Veizer Roland).
Góllövő: Preklet Cs. 88'.
Sárga lap: Berdó P. 13', Tisza 90' illetve Futó 8', Tölgyesi 15'.

Hajtós meccs volt
(forrás: NS Online)
Szolnok: Molnár-Farkas – Tajti B. (Csirmaz, a szünetben), Horgosi, Kovács O., Bárdos, Kotula M. – Tisza K., Berdó (Tóth B., 74.), Rokszin (Szabó B., 80.) – Novák Cs., Kurdics. Vezetőedző: Csábi József.

PMFC: Helesfay – Króner, Rácz L., Preklet, Katona L. – Futó Zs. – Kónya D., Tölgyesi (Bartha, 82.), Hegedűs M. (Óvári, a szünetben) – Geiger (Batizi-Pócsi, 57.), Adamcsek (Németh Márk, 69.). Vezetőedző: Vas László.

Kivirágzott a Tiszaliget

Bár edzőmérkőzésen két évvel ezelőtt összemérte erejét a két rivális - 2018. februárjában pécsi győzelem született (2-1) -, de bajnoki pontokért legutóbb 2003. március 8-án találkoztak a felek. Azon a szolnoki mérkőzésen 1-1-es döntetlen született.

Hasonló eredményt most is elfogadtunk volna. Idegenben jó az iksz az újoncnak, különösen egy olyan csapat otthonában, amely a forduló előtt több pontszámot jegyzett.

Az összeállítást böngészve feltűnt a bátor támadók kezdőcsapatba jelölése. Geiger és Adamcsek egyaránt képesek merész villanással akár meccseket is eldönteni. Ugyanakkor ezúttal is hiába kerestük Bajner Bálint nevét a csapatban - úgy tűnik, az egykori dortmundi spíler bemutatkozása továbbra is várat magára.

Mivel ezúttal sem kísértük el a csapatot az idegenben vívott meccsre, álljon itt az NS Online összefoglalója a meccsről:

Preklet Csaba, a gólszerző
(forrás: pmfc.hu)
"Két olyan csapat, a Szolnoki MÁV és a PMFC találkozott egymással a Tiszaligeti Stadionban, amely eddig a várakozásokon felül teljesített ebben az idényben. Az előkelő helyezések azonban nem jelentették azt, hogy elkezdtek volna záporozni a lövések, és folyamatosan veszélyben lettek volna a kapuk. A mérkőzés első negyedórájában mindössze három sárga lap villant – bár nem volt kifejezetten durva az összecsapás. Később aztán jöttek a helyzetek is, de ordító ziccer egyik csapat előtt sem adódott, így végül gól nélkül vonulhattak be a játékosok az öltözőbe.

A fordulás után is csak elvétve jöttek a helyzetek, de azért akadt lehetőség itt is, ott is, még ha nem is annyira veszélyesek. Ezt követően egy ideig csak a cserék hoztak változatosságot a játékba, majd a hajrában – szinte a semmiből – betalált a Pécs Preklet Csaba fejese révén (0–1). A végjátékban pedig meg is tartották előnyüket a vendégek, így mivel az egyértelműen ikszes mérkőzésen jobban sáfárkodtak a helyzeteikkel, végül egy góllal nyerni tudtak Szolnokon."

Győzelmével a PMFC megelőzte vasárnapi ellenfelét, s feljött a táblázat hatodik helyére.

Mestermérleg:
Csábi József: – Nagyon korrekt játékvezetés mellett, egy taktikus és küzdelmes mérkőzésen bebizonyosodott, hogy a másodosztályban nüanszokon múlik, hogy melyik csapat szerez pontot vagy pontokat. Sajnos most mi jöttünk ki belőle rosszul, pedig nem volt benne a meccsben. Arra viszont büszke vagyok, hogy négy húszéves vagy annál fiatalabb játékossal álltunk fel.
Vas László: – Egy brusztolós mérkőzést játszottunk, ami leginkább a párharcokról és a küzdelemről szólt. Tudtuk, mi az erőssége a Szolnoknak, azt próbáltuk hatástalanítani, ami úgy gondolom, sikerült is. Az is igaz, hogy mi sem voltunk frissek és meggyőzőek az előrejátékban, de meg tudtuk szerezni a három pontot, amit óriási dolognak tartok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése