2020. augusztus 3., hétfő

2020. augusztus 2. Pécsi MFC - Dorogi FC 4-0 (4-0)

Pécsi MFC–Dorogi FC 4–0 (4–0)
2020. augusztus 2. Pécs, PMFC Stadion, NB II. 1. forduló. 3500 néző. 

Újra itt van...
(foto: Kurdi József/PMFC)
Vezette: Szilasi Szabolcs (Aradi József, Mohos Milán - Kovács Gergely).
Gólszerző: Rácz L. (12.), Óvári (20. – 11-esből), Geiger (29.), Sági (32.).
Sárga lap: Berkó 47'. 

PMFC: Helesfay – Sági, Króner, Rácz L., Katona L. – Grabant, Futó, Geiger (Nikics, 59.), Óvári (Hegedűs M., 76.) – Kónya D., Tihanyi (Batizi-Pócsi, 67.). Vezetőedző: Vas László.

Dorog: Mursits – Nyíri, Dlusztus (Berkó, 17.), Varju, Zabari (Papp Máté, 65.) – Girsik (Beliczky, 56.), Mészáros Á., Tóth Barnabás, Szerencsi  – Kovács M., Vígh Á. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

"Most kéne abbahagyni!"


Kovács Kati népszerű slágere jutott eszünkbe a forduló utáni tabellára pillantva: egy játéknap után a második, azaz feljutó helyen áll a Munkás, s ha hirtelen félbe kellene szakítani a bajnokságot, mint ahogy az történt jó fél évvel ezelőtt, a "szokásjog" alapján akár az NB I-be is kerülhetnénk.

Persze, ez csak jó ízű élcelődés, senki sem akar még egy világot megrengető járványt. Mi sem. Inkább küzdjünk tovább még 37 meccsen keresztül, s álljunk majd akkor is a feljutó helyek valamelyikén!

Háromezer-ötszáz néző zúgása, moraja töltötte meg az újmecsekaljai arénát, s a tribün népe ünnepre készült. Érezték ezt az öltözőben, a piros-fekete dresszben pompázó fiúk olyan parádés játékot tettek a mindig igényes közönség elé, hogy a legfinnyásabbak is csak csettinthettek az elégedettségtől. Nagyjából fél óra alatt elintézték a meccset és ezzel az ellenfelet, négy gólt vágva a dorogi kapuba. 

S akkor álljanak itt az egyes sajtótermékek tudósításai:

Lehengerlő siker a Dorog elleni nyitányon
Rácz lőtte az első NB II-es gólt
(foto: Kurdi József/PMFC)
Labdarúgócsapatunk 4-0-s győzelmet aratott a Dorogi FC ellen a Merkantil Bank Liga NB II 1. fordulójában.
Fantasztikusan indult labdarúgócsapatunk szereplése a Merkantil Bank Liga NB II 2020/21-es szezonjának nyitányán. A Dorogi FC elleni hazai szezonrajton rég látott nézősereg gyűlt össze a hazai lelátókon, ezáltal végig csodálatos hangulatot teremtve, együttesünk pedig remek játékkal, szép gólokkal, összességében pedig kiütéses sikerrel hálálta meg a támogatást.
A találkozó első lehetősége a vendégek előtt adódott, de Kovács próbálkozását remekül hárította a kapujából kirohanó Helesfay. Ezt követően csapatunk magához ragadta az irányítást, s a 12. percben sikerült megszereznünk a vezetést. Egy szabadrúgást követően elsőre sikerült kifejelniük a labdát a dorogiaknak, ám a kipattanóra Rácz érkezett és fejelt könyörtelenül Mursits hálójába, 1-0.
Ez jócskán megadta az összecsapás alaphangját, együttesünk pedig innentől nem állt le a gólgyártással. A 20. percben egy mélyen felívelt labdára a vendégek védői ugyan elindultak, de a ki bújó Óvárit már csak szabálytalanul tudták megállítani. A megítélt büntetőt maga a sértett végezte el, aki laposan lőtt a dorogi haló közepébe, Mursits pedig már csak beleérni tudott, 2-0.
A 29. percben minutumban tovább növeltük előnyünket, Grabant beadását követően a kapuval szemben tökéletesen érkező Geiger lőtte a labdát dorogi kapu bal felébe, 3-0. A 32. percben aztán az utóbbi évek egyik legszebb pécsi találatát láthatta a közönség. Grabant gurította vissza a baloldali szögletet, amit Sági átvett és 25 méterről bődületesen kilőtte a jobb felsőt, 4-0.
A fordulást követően előttünk adódott ismét lehetőség, egy szép támadás végén Grabant lőtt a tizenegyes magasságából, löketét azonban hárítani tudta a jobbra elvetődő Mursits. Kicsivel később Kovács húzott be középre, ám a tizenhatosról eladott lapos lövését Helesfay higgadtan megfogta. A vége előtt aztán egy lekészített labdát Hegedűs lőtt rá, Mursits azonban nagyot védett.
A második játékrészben már nem született újabb találat, csapatunk egy fantasztikus első félidővel kiütéses, egyúttal biztatató 4-0-s győzelmet aratott a Dorogi FC elleni NB II-es szezonnyitón. A folytatásban sűrű program vár Vas László vezette csapatunkra, amely a bajnokság szerdai fordulójában Nyíregyházára látogat, majd pedig augusztus 8-án a WKW ETO FC Győrt fogadja. (pmfc.hu)

Gólparádéval tért vissza a PMFC a másodosztályba
Tömött lelátó és többnyire a vendégek
kapuja előtt folyt a játék
(foto: Kurdi József/PMFC)
Bár a Dorog kontrájával, és Helesfay nagy védésével kezdődött a találkozó, gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a Pécs. A hazaiak folyamatos presszingje láthatóan megzavarta a vendégeket, akik már a 12. percben gólt kaptak: szabadrúgást követően Futó tette vissza középre a labdát, amit Rácz László kíméletlenül fejelt a Dorog kapujába. 1–0
A találatot követően tovább tudta növelni dominanciáját a Pécs, ráadásul a vendégek rutinos védőjének, Dlusztusnak el kellett hagynia a pályát egy korábbi összecsapás miatt. A védő cseréjét követően perceknek kellett csak eltelnie, hogy a PMFC tovább növelje előnyét: Óvárit buktatta Nyíri és a cserként beálló Berkó, s Óvári Zsolt könyörtelenül értékesítette a büntetőt. 2–0
A folytatás már abszolút a Pécs szájíze szerint alakult. A Dorog jóformán csak kontrákkal jutott el a hazai büntetőterület környékére, de próbálkozásai nagyrészt veszélytelenek voltak. A 29. percben Grabant tálalt tökéletes helyzetben Geiger Norbert elé, aki a jobb alsóba bombázott. 3–0
A negyedik hazai gólra sem kellett sokat várni. Percekkel később Sági Milén a sarokrúgást követően 25 méterről pókhálózta ki a dorogi kapu jobb felső sarkát. 4–0
A második játékrészben visszavett a tempóból a PMFC, így a Dorog is többször jutott el helyzetig, de arra nagyon ügyelt a hazai védelem, hogy igazán veszélyes lövése ne legyen a vendégek támadóinak. A cserék még felpörgették a vége előtt a Pécset, de Hegedűs próbálkozásai kimaradtak, így nem változott az eredmény, maradt a 4–0. (Nemzeti sport Online)

Parádés hangulat a stadionban
Több mint öt év telt el azóta, hogy utoljára profi labdarúgómérkőzést rendeztek Pécsett, így nem meglepő, hogy a mecsekaljai publikum ki volt már éhezve arra, hogy lássa kedvenceit az elmúlt évekhez képest jóval komolyabb célokért harcolni – körülbelül 3500 szurkoló buzdította a Pamacsot a helyszínen. Nem túlzás kijelenti, hogy a közelmúlt legkeményebb, legizgalmasabb NB II.-es bajnoksága várt a frissen feljutó PMFC-re, amely a Dorogot fogadta a Merkantil Bank Liga vasárnapi nyitófordulóban.
Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, de Kovács próbálkozását hárította a kirohanó Helesfay. Ezt követően egyértelműen átvette az irányítást a Pécs, s nem is kellett sokáig várni, hogy „felrobbanjon” a lelátó. A 12. percben, egy bal oldali szabadrúgást követően Futó elé került a labda, aki fordulásból visszaemelte a labdát a tizenegyespont környékére, ahol Rácz László érkezett és fejelt könyörtelenül Mursits hálójába. Innentől kezdve nem volt megállás, a közönség legnagyobb örömére sorra rugdosta a gólokat a PMFC. A 20. percben a nyáron szerződtetett Óvári Zsolt értekesített egy büntetőt, rá kilenc percre Geiger érkezett tökéletes ütemben, majd a 32. percben Sági bődületes bombája akadt be a dorogi jobb felsőbe.
Alig akart hinni a szemének a hazai nézősereg, amely tapsviharral jutalmazta az elképesztő, 4-0-s Pécs-vezetéssel záruló első játékrészt. A második félidőt is jól kezdte a Pécs, de pár perccel később visszevett a tempóból. A Dorog mindent megtett a szépítés érdekében, de igazán veszélyes helyzetbe nem kerültek a vendégek. A folytatásban már nem született több gól, így a PMFC a fantasztikus első félidei játékának köszönhetően, egy nagyon biztató 4-0-s sikerrel kezdte a szezont. (bama.hu)

Mestermérleg:
Vas László: – Csodálatos rajtot vettünk az NB II-ben, amiért keményen megdolgoztak a fiúk. Mi is követtünk el azért hibákat, ezeket ki kell javítani, hiszen kihasználhatják ellenünk, az előnyeinkre pedig tovább kell alapozni.
Németh Szabolcs: – Az első félidőben oktatást kaptunk a Pécstől, agresszíven letámadtak bennünket. A másodikban már több területet kaptunk, kiegyenlítetté vált a mérkőzés, de a hazai győzelem megérdemelt. Sajnálom a minket elkísérő szurkolókat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése