2024. február 18., vasárnap

Spílerek: De Oliveira, Ayrton - 1997. 02. 18.

Ayrton De Oliveira
(forrás: pmfc.hu)

De Oliveira, Ayrton

Született: 1997. 02. 18.
Posztja: középpályás.
Mérkőzéseinek száma: 29.
Góljainak száma: 0.

Érkezett: Puskás Akadémia FC (2019. február)

A középpályás ereiben édesanyja révén magyar, míg édesapja révén brazil vér csörgedezik. A dél-amerikai futballgének hamar megmutatkoztak a játékos pályafutása során, hiszen már ifjúkori éveiben felfigyeltek talentumaira, majd idővel a felnőtt fociba is belekóstolhatott, melynek keretén belül egy szezont Erdélyben az FK Csíkszereda csapatánál töltött.

Pécsre 2019. februárjában igazolt, a PMFC-nél másfél szezont töltött. Az első fél évben rendre a kezdő csapat tagjaként lépett pályára az NB III-as bajnokságban. Bár gólt nem szerzett, senkit sem lepett meg, hogy lejáró szerződését meghosszabbították. A labdarúgó erről így nyilatkozott a klub honlapjának:

– Nagyon örülök, hogy a szakmai stáb továbbra is bizalmat szavaz nekem. Új szezon következik, amelynek merőben más tervekkel vágunk neki. Tudatosan építem fel magam, a rövidtávú célom már teljesült az előző félév során. A következő lépcsőfok, hogy oszlopos tagja legyek a feljutásra hajtó csapatnak. Ahogy eddig, úgy ezután is arra törekszem, hogy segíteni tudjak. (pmfc.hu, 2019. augusztus 1.)

Nos, azt nem tudjuk, milyen tervekkel vágott neki a 2019/20-as bajnoki évnek, de bizonyára több játéklehetőségre gondolt. A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt pontvadászatban csupán négy bajnoki mérkőzésen jutott szóhoz, amelyet kettő Magyar Kupa-találkozóval egészített ki.

Bár az idő előtt véget ért bajnokságban hivatalosan nem hirdettek bajnokot, blogunk őt is, mint a keret valamennyi tagját, bajnoknak tekinti.

A szezon végén nem marasztalták a Stadion utcában, s a tehetséges labdarúgó elhagyta a PMFC-t.

Távozott: Kelen SC (2020. június).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2019. február 6. Pécsi Vasutas SK - Pécsi MFC 0-6 (0-4) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2020. február 22. PMFC - NK Marsonia Sl. Brod 3-1 (1-1) - edzőmérkőzés.

Ayrton De Oliveira statisztikája a PMFC-ben:
NB III.: 15 mérkőzés, 0 gól.
Magyar Kupa: 2 mérkőzés, 0 gól.
Egyéb díjmérkőzés: 1 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 11 mérkőzés, 0 gól.

Összesen: 29 mérkőzést játszott a PMFC-ben, gólt nem szerzett.

Dicsőségtábla:
NB III. Középcsoport bajnoka (2019/20.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése