2019. február 8., péntek

2019. február 6. Pécsi Vasutas SK - Pécsi MFC 0-6 (0-4)

Pécsi Vasutas SK - Pécsi MFC 0-6 (0-4)
2019. február 6. Pécs, Vasút-pálya, edzőmérkőzés. 100 néző.

Góllövők: Valkovszki (5., 45.), Geiger (27.), Juhász L. (30.), Kálmán (49., 59.)

Valkovszki Péter duplázott
PVSK: Mocsári – Tiffán, Kiss, Zámbó, Réfi, Pókos, Archie, Vida, Sziládi, Ndjodo, Orsós. Cserék: Marthy, József, Zsivkovics, Cheap, Villányi, Kása, Tornyos, Kovácsfi, Kaufmann. Vezetőedző: Kósa Sándor.

PMFC: Somogyi – Valkovszki (Varga, 60.), Romic (Koller, 75.), Erdős, Hanol (Kiss, 60.) – Kálmán (Kesztyűs, 60.), Koller (Juhász Gy., 46.), Katona (Oliveira, 46.), Bischoff (Fujsz, 60.) – Geiger (Kondor, 60.), Juhász L. (Péter, 60.). Vezetőedző: Vas László.

Sínen vagyunk

Gyerekkoromban nem laktunk túl messze a pécsi Verseny utcától, így aztán bátyám gyakran vitt magával Vasút-, Bőrgyár- vagy Postás-meccsekre. A foci és a zöld gyep illatát ezeken a pályákon szerettem meg, s egy kicsit PVSK-, PBTC- (emlékeztek még erre a a csapatra?) és Postás-drukker is lettem. Fájdalom, hogy sem PBTC, sem Postás SE nincs már, reméljük, a Vasút nem jut két szomszédjának sorsára.

Az igazi, a nagy szerelem azonban egy kerülettel arrébb, Újmecsekalján ért, ahol a Munkásokról elnevezett sportklub legjobbjai kápráztattak el akkor, amikor Garami Józsi bácsi ült a csapat kispadján. Így lettem Pamacs-szurkoló, s ezért kérdés sem volt, melyik gárdának szurkolok a szerdai edzőmeccsen.

Persze, az ellenfelet is stíröltük egy kicsit. Örömmel fedeztük fel a hazai csapat kispadján Kósa Sándort, aki játékosként még a piros-fekete alakulatot is erősítette, később pedig, nem is olyan rég, a fiatalok egyik edzője volt. A játékosok között is találtunk ismerős arcot: az elnyűhetetlen Vida István, aki több baranyai csapatban is megfordult, egykoron próbajátékon járt a Stadion utcában, s bár szerződéskötésig nem jutottak el a felek, néhány edzőmeccsen viselhette a PMFC mezét.

A figyelem nagyobb része azonban a mai Pamacs-focistákra vetült. Néztük, néztük a meccset, s el kell ismernünk, nemcsak tudatosságot, hanem pozitív értelemben vett spontaneitást is gyakran felfedeztük a játékukban. A labdaterelgetés ötletes volt, szépen megkomponált, így aztán nem csoda, hogy gyakorta jutottak el a házigazdák kapujáig.

Az első találat az ötödik percben esett, amely Valkovszki Péter nevéhez fűződik, s aki a félidő végén újra gólt szerzett. Ezek voltak védőnk első góljai a PMFC-ben. Eredményes volt még a téli felkészülési szezon gólzsákja Geiger Norbert, újabb duplával jelentkezett Kálmán Szilárd, és Juhász László is megzörgette a vasutasok hálóját.

A PMFC ötletes, támadószellemű játéka teljesen más felfogásról tanúskodik, mint amelyet az őszi szezon első felében láttunk. Az akkori szenvedésnek, görcsölésnek nyoma sincs, helyette frissen, lendületesen mozognak a fiaink. 

Úgy véljük, Vas László és csapata jó úton jár, bár tudjuk: az alsóbb osztályú ellenfelek ellen elért sikerek nem jelentenek garanciát a bajnoki eredményességre.

A Mester természetesen csak egy megállónak tekinti ezt a meccset is a felkészülés során, mi azért tudjuk, hogy sokkal több volt ennél: Vasútállomás, amely után úgy érezzük, sínen vagyunk.

Csak a Munkás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése