2020. március 15., vasárnap

2020. március 14. Pécsi MFC - Dabas-Gyón FC 1-0 (1-0)

Pécsi MFC - Dabas-Gyón FC 1-0 (1-0)
2020. március 14. Pécs, PMFC-stadion. NB III. Középcsoport, 19. forduló. Zárt kapuk mögött.

Vezette: Bana Gergely (Vörös Dániel, Rózsás Rita).
Góllövő: Adamcsek Máté 15'.
Sárga lap: Rácz 29', Sági 84', Helesfay 90', ill. Markovics 2', Ablonczy 21', Zsivoczky 20'.

foto: Laufer László, Dunántúli Napló
PMFC: Helesfay – Sági, Gajág, Rácz, Németh – Grabant (Tihanyi, 55.), Futó, Geiger (Bohata, 69.), Hegedűs – Adamcsek (Nikic, 88.), Kónya. Vezetőedző: Vas László.

Dabas-Gyón FC: Steer – Aranyos, Markovics (Csepregi, 46.), Popovics, Bodnár (Folmer, 73.), Ablonczy, Mohácsik, Varga (Marsa, 42.), Gaszner, Kokenszky, Zsivoczky. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Szótárbővítés

Sokszor elmondtuk, leírtuk: a futball nézők nélkül olyan, mint a Dallas Jockey nélkül. Lehet, de semmi értelme. Persze, azon lehet meditálni, mi a jobb: egy Jockey nélküli Dallas, vagy a sorozat befejezése. Az MLSZ-ben az előbbire szavaztak, mert úgy gondolták, lehet, kivész a sorozatból a fűszer, de mégis csak jobb egy sótlan leves, mint egy semmilyen.

Nem csak Újmecsekalján, sehol az országban, egyetlen találkozóra sem engedtek be egyetlen nézőt sem. Ha nem közvetítette a tévé, akkor még a sajtó képviselői sem tehették be a lábukat a stadionokba, s ez a példátlan szigor a koronavírusnak köszönhető.

Tudjuk, idén több új kifejezést is fel kell venni a Magyar Értelmező Kéziszótár jegyzékébe, a melyek közül a koronavírus lesz az év szava. A szó, amelyet a legtöbbször ütöttek a keresőmezőbe, s amely jelenleg is uralja a közbeszédet. A vírus okozta járvány óvatos becslések szerint nyárra, kevésbé optimista előrejelzések szerint 2021. tavaszára cseng le. 

S még egy kifejezés, amelyet most tanulunk: pandémia. A szó görögül világjárványt jelent.

No, de vissza a focihoz, s vissza a Munkáshoz. Esetünkben érdemes elidőzni a "zárt kapuk mögött" kifejezés elemzésére is. Igaz, a honi szövetség elrendelte valamennyi bajnoki mérkőzés üres lelátók előtt történő rendezését, mégsem mondhatjuk, hogy nézők nélkül játszották volna a PMFC - Dabas-Gyón mérkőzést. Élelmes fajta a pécsi, benéztek a kerítés fölött, s még buzdították is a csapatot.

Bár nem vagyunk házikaranténban (még egy most tanult kifejezés), mégis itthonról követtük a meccset. Bíztunk abban, hogy az aranylábú gyerekek nélkülünk, nézők nélkül is megoldják a feladatot, s bezsebelik a győzelemért járó három pontot. Fájdalom, közvetítést nem találtunk, csak szöveges tudósítást a klub hivatalos honlapján.

Szokásunk szerint böngésztük az összeállításokat, s az ellenfél kapujában örömmel fedeztük fel Steer Bencét, aki 2013/14-ben volt a PMFC alkalmazottja. Harmadik számú portásként elég kevés lehetőséget kapott a nagycsapatban, mindössze egyetlen Ligakupa-találkozó jutott neki néhány edzőmérkőzés mellett.

S persze a kispadon is volt enyhe pécsi kötődés: Aczél Zoltán már túl volt a pályafutása csúcspontján amikor a PMFC-t erősítette, s a védelem közepén elhelyezkedve irányította a társait. 

Bár az ősszel kitömtük a dabasi csapatot, ezúttal csak egyetlen gólt sikerült lőnünk, Adamcsek Máté révén. Szerencsére, ez ugyanúgy három pontot ért, mint az őszi góleső.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Vas László: - Gratulálok a csapatnak!  A múlt heti fájó pontvesztés után föl kellett állni, fel kellett rázni a fiúkat. Az első félidőben rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de amikor megszereztük a vezetést, görcsössé váltunk. Jöttek ugyan a helyzetek, de nem tudtunk élni velük. A mai munkás győzelemnek nagyon nagy értéke van. Becsülendő az a győzni akarás, amit a srácok ma a pályára vittek.
Aczél Zoltán: - Gratulálok a Pécsnek és Vas László kollégámnak a győzelemhez. Az őszi mérkőzéshez képest hatalmasat javult a csapatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése