2019. október 5., szombat

Bemelegítés: PMFC - THSE-Szabadkikötő (2019.10.06)

Tintafolt nélkül

Ismét egy olyan ellenfél érkezik Újmecsekaljára, akikkel korábban soha, semmilyen szinten nem találkozott a PMFC. Na, de mi ez a titokzatos THSE rövidítés?

Vasárnapi ellenfelünk a fiatal egyesületek közé tartozik a maga 2000-es alapítási évével. Annak rendje és módja szerint, a Budapest-bajnokság legalacsonyabb osztályából indulva lépkedtek egyre feljebb és feljebb.

Bemutatkozó 2000/2001-es idényükben a Tintahalak SE néven a BLASZ negyedosztályban szerzett bronzérem rögtön feljutásra jogosította őket. Innen tehát a THSE rövidítés, amely a TintaHalakra utal. A harmadik vonalban sem időztek sokáig: három szezon után, bajnoki arannyal a zsebükben újra osztályt váltottak. 

Átlag két-három szezononként lépkedtek egyre feljebb, a jelenlegi, NB III-as szintet a 2017/18-as szezonra érték el. Csak egy évvel később, mint a Munkás...

Saját jogon, fúziók és jogutódlások nélkül jutott tehát az országos harmadik vonalig az együttes, ami mindenképpen elismerésre méltó. Ez akkor is így van, ha 2017-ben egyesültek a Szabadkikötő SE-vel, így alakítva ki a jelenlegi klubszerkezetet.

Látható, megfelelő rutinnal vértezett csapat érkezik a Stadion utcába. Bár a jelenleg futó bajnokságot két győzelemmel kezdték a csepeliek, az utóbbi meccseken, mintha megtorpanni látszana a szekér: a Monor ötöt, a Kecskemét kettőt, a kis Honvéd pedig tizenegyet vágott a szépiáknak.

S ha már megemlítettük a tintahalak kevésbé ismert nevét, említsük meg azt is, hogy nem csak udvarláskor, hanem veszélyhelyzetben is előszeretettel hagynak tintához hasonló foltot maguk után e vízi élőlények.

Reméljük, Pécsett is lesz okuk az ijedtségre, s a jó formában lévő csapatunk úgy zsebeli be a három pontot, hogy nem kerül tintafolt a makulátlan hazai mérlegre.

Tippünk: PMFC - THSE-Szabadkikötő 5-0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése