2019. október 7., hétfő

2019. október 6. Pécsi MFC - THSE-Szabadkikötő 4-0 (2-0)

Pécsi MFC - THSE-Szabadkikötő 4-0 (2-0)
2019. október 6. Pécs, PMFC-stadion. NB III. Középcsoport, 9. forduló. 1.000 néző.

Máté János kezdte meg a gólgyártást
Vezette: Altorjay Áron Gellért (Rózsa Dávid, Perák András).
Góllövők: Máté (22. – büntetőből), Grabant (25.), Rácz (54.), Szabó (77.)
Sárga lap: Németh (85.), ill. Molnár (21.)

PMFC: Kovács – Sági, Gajág, Rácz, Németh – Grabant, Futó, Geiger (Nikic, 59.), Hegedűs – Máté (Koller, 59.), Kónya (Szabó, 70.). Vezetőedző: Vas László.

THSE-Szabadkikötő: Czerula – Vágó (Tóth, 54.), Szabó M., Pokó, Tóth Sz., Gere, Tóth R. (Füzy, 54.), Molnár, Varga, Markos, Patkó (Földi, 44.). Vezetőedző: Kenyó Zoltán.

Tintafolt nélkül

Nehezen indult, de négy lett a vége. Újabb győzelemmel, és továbbra is veretlenül vezetjük a Középcsoport tabelláját.

Persze, az a kifejezés, hogy "nehezem indult", csak a góltermésre igaz, hiszen Vas mester tanítványai már az első perctől kezdve a kapujuk elé szegezték a Tintahalakat. Erre mondták régebben a szpíkerek, hogy majd felbillent a pálya.

S valóban, már húsz perce szorongatta a Vas-marok az ellenfelet, amikor Máté János büntetőből megszerezte a vezetést. (1-0) Megkönnyebbült a csapat, megkönnyebbült a tribün népe is, mert bizony, már attól tartottunk, hogy a mezőnyfölény meddő marad, s egy kósza ellentámadásból gólt szerez a Szabadkikötő. Nem így történt, s ebben szerepe volt a tizenegyes-rúgást kiharcoló Grabant Bencének is.

Mire e gondolatmenet végére értünk, újabb gólt szerzett a csapat, végképp megnyugtatva a közönséget, amikor Németh Márk beadására Grabant Bence érkezett menetrendi pontossággal, s fejelt a vendégcsapat kapujába. (2-0)

Ez az! - csaptunk a levegőbe, hacsak nem történik valami egészen váratlan fejlemény, a három pontot elkönyvelhetjük magunknak. Nem megbántva a szimpatikus ellenfelet, már huszonöt perc után világossá vált, hogy klassziskülönbség van a két csapat között.

Vártuk a további találatokat, vártuk, hogy megadja magát a csepeli csapat, s a mecsekaljai legények kedvükre érhetnek el újabb gólokat. Nem így történt, s ez a fővárosi gárda tartását mutatja.

Nekik köszönhető az is, hogy nem silányult edzőmérkőzéssé a bajnoki találkozó, bár csapatunk is közel állt a harmadik gólhoz. A félidő hajrájában ugyanis újra büntetőhöz jutottunk, Máté János azonban csúnyán elpuskázta a lehetőséget.

A Munkás azonban a fordulás után is támadásban maradt, s a második játékrész elején tovább növelte az előnyét: Grabant Bence forintos beadását Rácz László fejelte a vendégek kapujába. (3-0)

A hajrában két zúgó kapufát is lőttek a pécsiek, vagy Czerula Dávid védett nagyot, de mindemellett azért egy újabb gólt is feljegyezhettünk, hiszen a csereként beállt Szabó Dominik is eredményes tudott lenni. (4-0).

Elégedetten dörzsöltük a tenyerünket, s mivel a Szentlőrinc is győzni tudott, továbbra is két pont előnnyel vezetjük a bajnokságot a baranyai rivális előtt.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Vas László: Négy-nullra nyertünk, három pont jár érte. A meccs addig volt nehéz, míg nem sikerült feltörni az ellenfél védelmét és meg nem szereztük az első találatunkat, utána végig magabiztosak maradtunk. Kilencven percig uraltuk a mérkőzést és megérdemelten nyertünk.
Kenyó Zoltán: A mai mérkőzés a stabilitásról kellett, hogy szóljon. Nem sok közünk volt ahhoz, hogy mi legyen a végeredmény, de ami tőlünk telt, azt megtettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése