2019. október 27., vasárnap

2019. október 27. Pécsi MFC - FC Dabas 2-0 (1-0)

Pécsi MFC - FC Dabas 2-0 (1-0)
2019. október 27. Pécs, PMFC-stadion, NB III. Középcsoport, 12. forduló. 1.200 néző.

Vezette: Bana Gergely (Perák András, Topálszki Szabin).
Góllövők: Rácz (8.), Geiger (56.)
Sárga lap: Fritz A. 92'.
Piros lap: Szabó B. (59.)

PMFC: Kovács – Sági, Gajág, Rácz, Németh – Kónya (Nikic, 75.), Futó, Bohata (Tihanyi, 56.), Hegedűs – Koller (Máté, 66.), Geiger. Vezetőedző: Vas László.

FC Dabas: Czuczi – Molnár, Fritz, Szántó (Crkvenjakov, 46.), Fitos, Sánta (Takács, 57.), Szabó B., Márton, Erős, Popov (Kovács Á., 62.), Eördögh. Vezetőedző: Erős Károly.

Újabb három ponttal gazdagodtunk


Magabiztosan tartotta otthon ismét a három pontot a PMFC NB III-as férfi labdarúgó-csapata. 

Vas László tanítványai óriási nyomás alá helyezték az első perctől a vendég Dabast. A lelkes közönségnek pedig a gólra sem kellett sokáig várnia. Hegedűs már a labda átvétellel beesernyőzött egy védőt, majd egy másikat elfektetett a tizenhatoson belül, azonban centerezését kivágták Koller elől. Ez viszont csak másodpercekkel késleltette a vezető találatot, ugyanis a hajszálpontos sarokrúgást Rácz könyörtelenül lőtte a hálóba a 8. minutumban.

A gólt követően feljebb tolta védelmét a Dabas, és sok szabálytalansággal próbálta lassítani a hazai támadókat, ami beválni látszott. Ráadásul igyekeztek sok magas labdával megbontani az alacsonyabb pécsieket, helyzetekig viszont így sem igazán jutottak. Leginkább a mezőnyben megvívott párharcok jellemezték az első félidőt.

Geiger Norbert
A második játékrészben is a két edző filozófiai és taktikai csatáját láthatta a közönség. Míg az alacsonyabb és gyorsabb Pécs igyekezett technikailag túlnőni ellenfelén, addig a Dabas trénere tovább növelte csapata átlagmagasságát. Geiger az 56. percben megduplázta a PMFC előnyét gyakorlatilag eldöntve a meccset. A Dabas gondjait pedig tovább tetézték, hogy pár perccel később második sárga lappal Szabó Balázst zuhanyozni küldte a játékvezető. Ezután már leginkább csak a kis arányú vereséget igyekeztek tartani a vendégek. (bama.hu)

Mestermérleg:
Vas László: Örülök a három pontnak, fontos volt, hogy győzelemmel jöjjünk le a pályáról.
Erős Károly: Nem feltartott kézzel jöttünk Pécsre. Játékosaim nem hitték el, hogy lehetett volna keresni valónk, annak ellenére, hogy tudtuk, a Pécs jobb és lendületesebb csapat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése