2024. július 1., hétfő

Spílerek: Erős Gábor - 1980. 07. 01.

Erős Gábor

Erős Gábor

Született: 1980.07.01.
Posztja: középpályás.
Mérkőzéseinek száma: 79.
Góljainak száma: 10.

Érkezett: Kispest-Honvéd FC (2003. július).

Amikor a PMFC 2003. nyarán feljutott az élvonalba, égető szüksége volt NB I-es rutinnal rendelkező, s a csapatnak stabilitást adó játékosokra. Erős ekkor már túl volt az első osztályban néhány meccsen, s némi tapasztalatot is magára szedett a Győri ETO illetve a Kispest-Honvéd tagjaként.

Pécsett két szezont töltött. Első, 2003/04. jelzetű idényében 23 bajnoki mérkőzésen játszott, s két gólt szerzett, egyet-egyet a Békéscsaba illetve a Videoton FC Fehérvár ellen. A gólok krónikái:

A bajnokság második fordulójában találkozott a pécsi és a csabai csapat egymással, Erős a találkozó 75. percében lépett pályára. Gólját a találkozó hajrájában szerepelt, s így számolt be róla a Nemzeti Sport:

"Erős lépett ki a védők közül, észrevette, hogy a csabai kapus kint áll, így gyönyörű mozdulattá emelte át Simunicot. A labda a felső lécről a vetődő kapusra, majd róla a hálóba pattant." 

Igazi, szépségdíjas találat volt. Nem volt ennyire látványos a Videoton ellen elért gólja, amikor a találkozó 60. percében hét méterről gurított a hálóba. 

Két találattal nem lett gólkirály, egy védekező középpályástól nem is várjuk el. Egy évvel később nem sikerült a gólszerzés a bajnokságban, eredményes volt viszont a Magyar Kupában, ahol a Szentesi TE kapuját vette be egy tíz méteres lövéssel.

Az, hogy mennyire hasznos volt a játéka a PMFC csapatában, mi sem jelzi jobban, minthogy játékára a fővárosban is felfigyeltek, s szerződése lejártával elhagyta Újmecsekalját.

Távozott: Ferencvárosi TC (2005. július).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2003. július 12. Pécsi MFC - Dunaújváros FC 3-0 (0-0) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:

Erős Gábor statisztikája a PMFC-ben:
NB I.: 42 mérkőzés, 2 gól.
Magyar Kupa: 4 mérkőzés, 1 gól.
Dunántúli Napló Kupa: 2 mérkőzés, 0 gól.
Egyéb díjmérkőzés: 1 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 30 mérkőzés, 7 gól.

Összesen: 79 mérkőzést játszott a PMFC-ben, 10 gólt szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése