2019. július 8., hétfő

2019. július 6. Paksi FC - Pécsi MFC 2-0 (1-0)

Paksi FC - Pécsi MFC 2-0 (1-0)
2019. július 6., Paks, edzőmérkőzés, 100 néző.

Gólszerző: Hahn (20.), Böde D. (86.). 
Kiállítva: Osváth (54.).

Kovács Benedek nem tudta hárítani Böde lövését
(forrás: paksifc.hu)
Paks, 1. félidő: Rácz G. – Kővári, Zachán, Gévay, Bobál D. – Egerszegi, Molnár D., Báló – Fejős (Kesztyűs B., 29.), Pál, Hahn. 
2. félidő: Nagy G. – Osváth, Lenzsér, Fejes A., Bor D. – Windecker, Papp K., Cseke – Bartha, Böde D., Remili. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.

PMFC: Helesfay – Kónya, Rácz L., Koronics, Németh – Szabó, Geiger, Nikic, Kesztyűs – Juhász, Hegedűs. 
2. félidő: Kovács – Sági, Horváth, Gajág, Katona – Bailo, Koller, Bohata, Tihanyi – Lemac, Gellén. Vezetőedző: Vas László.

Irigykedve

Irigykedve figyeltük az NB I-es paksi csapat otthonát, amelyben a harmadik vonalra készülő PMFC vívott edzőmérkőzést. Bizony, nagyot fordult a világ: nem kell sokat visszalapozni az évkönyvekben, amikor a hazai csapat az NB III. Dráva csoportjára, a PMFC pedig az élvonalra gyűjtött erőt. Néhány liter víz lefolyt a kék Dunán azóta...

Május 11. után játszott meccset újfent a Fehérvári úti stadionban a paksi együttes. Ebben a közel két hónapos holtidőben nemcsak a csapatnál történtek változások (a kispadon Tomiszlav Szivics váltotta Csertői Aurélt, többen távoztak és érkeztek a csapathoz), de a stadion is szemmel látható fejlődésen ment keresztül. Az A-lelátó vaspillérjei és maga a lelátó már szinte kész van, mindössze a zöld székek és a szektorok alatti öltözők kialakítása van hátra.

Fejlődésen a paksi csapat is átmegy, amely a harmadik felkészülési mérkőzését is kapott gól nélkül nyerte meg. Tomiszlav Szivics ezúttal is két csapatnyi játékost próbált ki, akik nem könnyítették meg a dolgát abban, hogy kikre számíthat majd a bajnokság során. Ha a tervben nem is volt benne, de Osváth Attila kiállításával az emberhátrányos szituációkat is gyakorolhatták az atomvárosiak.

A PMFC-ben több visszatérőt is köszönthettünk: Helesfay Donát 2015., Bailo Dávid 2014. után húzott újra PMFC-mezt. Új fiúk is akadtak szép számmal, akiknek neveivel még ismerkedünk de ezúton is sok Munkás-sikert kívánunk nekik - és magunknak!

A Vas László vezette piros-feketék lendületesen kezdték az összecsapást, többször is eljutottak a tolnaiak tizenhatosáig, ám a vezetést a házigazdák szerezték meg a 20. percben. Ekkor Fejős kapott egy pontos keresztlabdát, majd a balról érkező Hahn elé tálalt, a támadó pedig a hálóba vágta a játékszert. A pécsiek ezzel szemben csak helyzetekig, illetve kapufáig jutottak a nagy melegben megrendezett edzőmeccs első félidejében.

A fordulást követően mindkét vezetőedző alaposan átszervezte csapatát, majd a szürke mezes paksiak az 54. minutumban létszámhátrányba kerültek. Osváth kapott piros lapot a játékvezetőtől a gólra törő játékos visszarántásáért. A baranyaiak a folytatásban többször is jó helyzetbe kerültek, igaz a próbálkozásokat nem tudták gólra váltani. Ellenben Tomiszlav Szivics együttesének sikerült megdupláznia vezetését a hajrába. A 85. percben Böde kapott egy pontos keresztlabdát, majd erejét kihasználva betört a tizenhatosra jobbról és szorongatott helyzetből a kapuba vágta a játékszert.

Mestermérleg:
Tomiszlav Szivics: Először azzal kezdeném, hogy óriási gratuláció illeti az összes játékosom, mind a 35 labdarúgót, hiszen a tréningeken keményen odateszik magukat. Ez nagyban hozzájárul a csapat jó hangulatához, és abban is szerepe van, hogy eddig így sikerültek a felkészülési mérkőzéseink. Igazi csapatmunka van, ami mindig és mindenhol visszaköszön, szép érzés ez – mondta a mérkőzés után a paksiak vezetőedzője a klub hivatalos oldalának. – Ebben az időszakban továbbra is az a fontos, hogy senki nem sérült meg. Nem kaptunk gólt, valamint sajnos azt is kipróbálhattuk, hogy az emberhátrányos játékot hogyan tudjuk megoldani. Megoldottuk, szóval csupa jó érzésem van.

Vas László: Nehéz héten vagyunk túl, amely során nagyon intenzíven dolgozott a csapat. Éppen emiatt sem várható el, hogy rögtön az első felkészülési mérkőzésen olyan játékot nyújtson a gárda, amelyre a bajnokságban szükség lesz. Ettől függetlenül abszolút elégedett vagyok a csapat hozzáállásával. A célját elérte az összecsapás, próbálkoztunk különböző játékelemekkel, voltak újonnan érkezett játékosok. Próbáljuk levonni a megfelelő konzekvenciákat és csináljuk tovább az alapozást heti két edzőmeccsel. Azért dolgozunk, hogy a bajnokságra ütőképes csapatunk lehessen.

(forrás: bama.hu, teol.hu, pmfc.hu, paksifc.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése