2024. március 17., vasárnap

Spílerek: Csaba Gergő - 1988. 03. 17.

Csaba Gergő

Csaba Gergő

Született: 1988. 03. 17.
Posztja: kapus.
Mérkőzéseinek száma: 17.
Góljainak száma: 0.

Érkezett: saját nevelésű játékos.

A PMFC utánpótlásában nevelkedett kapust Keszei Ferenc vitte az első csapathoz, s adott neki bizalmat egy nemzetközi mérkőzésen. A csapat Medulinban edzőtáborozott, amikor a bajszos mester először a gólvonal elé állította. Herbert Roland és Sólyom Csaba mögött nem igazán jutott neki sok lehetőség, ám - szokatlan körülmények között - az NB I-ben is bemutatkozhatott.

A PMFC bajnoki mérkőzésen a Paksi FC-t fogadta 2007. május 5-én. A meccs első percében a vendégek támadtak, Sólyom Csaba pedig piros lapot érően akadályozta meg a gólszerzést. A kispadon Csaba Gergő ült, aki néhány perccel később már NB I-es labdarúgónak vallhatta magát. Sajnos, a korai kiállítás megpecsételte a csapat sorsát, s az ifjú hálóőr nem tudta megakadályozni a vereséget (0-2).

Az NB I-es bemutatkozásáról
Egy év múlva a másodosztályban szerepelt a PMFC, s hasonló körülmények között léphetett pályára az NB II-ben a fiatal kapus. A Felcsút elleni mérkőzésen Hamar Zsolt védte a csapat kapuját, s kiállítása után ismét Csaba került a gólvonal elé. Igaz, Hamar legalább 82 percig a pályán volt, s már ekkor kialakult a végeredmény (0-1).

Még egy bajnoki mérkőzés jutott a kapusnak, s ezúttal nem kellett senkit sem kiállítani, hiszen a kezdő csapatban kapott helyet, de ismét csak vereséget szenvedett a csapat: az ESMTK kétszer is mattolta a pécsi védelmet.

Mivel csak a harmadik számú hálóőr volt a csapatban, s ettől többre vágyott, 2008. telén elhagyta a PMFC-t, s a megyei rivális Komlói Bányászhoz igazolt.

Távozott: Komlói Bányász SK (2008. február).

Néhány év múlva próbajátékra tért vissza Újmecsekaljára, s két edzőmérkőzésen bizonyíthatta rátermettségét. Sajnos, nem felelt meg a tesztelésen...

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2006. február 2. Hrvatski Dragovoljac - Pécsi MFC 2-0 (0-0) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2011. február 19. Pécsi MFC - Mohácsi TE 5-0 (2-0) - edzőmérkőzés.

Csaba Gergő statisztikája a PMFC-ben:
NB I.: 1 mérkőzés, 0 gól.
NB II.: 2 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 14 mérkőzés, 0 gól.

Összesen: 17 mérkőzést játszott, gólt nem szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése