2023. október 21., szombat

Spílerek: Városi Viktor - 1993. 10. 21.

Városi Viktor

Született: 1993. 10. 21.
Posztja: csatár.
Mérkőzéseinek száma: 45.
Góljainak száma: 7.

Érkezett: SV Mattersburg (2012. február),

Mészáros Ferenc edzősége idején mutatkozhatott be a felnőtt csapatban az akkor még utánpótlás korú labdarúgó: csereként beállva kapott lehetőséget a Bátaszék elleni edzőmérkőzésen. Akkor éppen olyan spílerek kergették a labdát a támadószekcióban, mint Bajzát Péter vagy Horváth Zsolt, így nem volt meglepő, hogy a tavaszi szezont a 19 évesek csapatában játszotta végig.

S az sem volt váratlan, hogy 2012. nyarán kölcsönbe a Kozármisleny csapatához került - bár a költözés előtt még négy edzőmeccsen pályára lépett a PMFC mezében.

Az igazi bemutatkozásra egy esztendővel később, 2013-ban került sor. Márton Gábor maga köré gyűjtötte korábbi tanítványait, s Városi Viktor is visszakerült Pécsre. Már nem csak edzőmérkőzésen, hanem tétre menő találkozón is labdába rúghatott. Játszhatott az NB I-ben, a Magyar Kupában, és a Ligakupában is. Ez utóbbi sorozatban rúgta egyetlen díjmérkőzésen elért találatát: csereként beállva a Zalaegerszegi TE ellen volt eredményes.

Nem mondhatjuk, hogy a 2013/14-es PMFC-ben alapember lett, holott 2014. telén káprázatos formában futballozott. Igaz, hogy csak edzőmérkőzésen, de a fiatal támadó góljával győzött a csapat az NK Osijek ellen, háromszor köszönt be a Kozármislenynek, s eredményes volt a Komlói Bányász ellen is. 

Sajnos, a bajnokságban adós maradt a gólokkal, s talán ez is hozzá járult a távozásához.

Távozott: Szombathelyi Haladás (2014. július).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2012. február 11. Pécsi MFC - Bátaszék SE 3-0 (2-0) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:

Városi Viktor statisztikája:
NB I.: 14 mérkőzés, 0 gól.
Magyar Kupa: 1 mérkőzés, 0 gól.
Ligakupa: 9 mérkőzés, 1 gól.
Edzőmérkőzés: 21 mérkőzés, 6 gól.

Összesen: 45 mérkőzés a PMFC-ben, 7 gólt ért el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése