2012. február 12., vasárnap

2012. február 11. Pécsi MFC - Bátaszék SE 3-0 (2-0)

Pécsi MFC–Bátaszék SE 3–0 (2-0)
2012. február 11. Pécs, PMFC-stadion, felkészülési mérkőzés.

Artis Lazdins
Vezette: Simon Z.
Gólszerző: Gyánó, Demjén, Frőhlich.

PMFC: Holczer (Strublics)– Nagy J., Lantos, Todorovics, Jukics (Károly)– Ato (Városi), Lazdins, Frőhlich, Demjén – Gyánó, Harsányi.  Vezetőedző: Mészáros Ferenc.

"A Bátaszék elleni találkozón pályára lépett a lett válogatottban eddig nyolcszor szereplő Artis Lazdins is, aki jelenleg próbajátékon van a pécsieknél. A 25 éves középpályás kifejezetten jó teljesítményt nyújtott, talán egyetlen eladott labdája sem volt, sorra nyerte a párharcokat – de ilyenkor jön az, hogy bizony az ellenfél nem NB I-es volt. Ez igaz is, miként az is, hogy Lazdins nem kutyaütő.
- Nagyon jó szellemű srácot ismertünk meg – jellemezte a lett játékost Mészáros Ferenc vezetőedző. – Képzett labdarúgó, nem véletlenül szerepelt nyolcszor a lett válogatottban. Tovább szeretnénk tesztelni, ezért velünk jön a horvátországi edzőtáborba.
Ami most hétfőn kezdődik Rovinjban. A pécsiek a tervek szerint tíz napot töltenek ott, s ezalatt várhatóan hat mérkőzést játszanak. Ezeken a nemzetközi meccseken már azt a csapatot fogja csiszolgatni Mészáros Ferenc vezetőedző, amelyik várhatóan többnyire kezdeni fog a bajnokság tavaszi folytatása során. A szakvezetőnek egyébként nem lesz könnyű dolga a kezdőtizenegy összeállítása során, hiszen a téli szünetben több új játékost is igazolt a klub.
– Nem lesz egyszerű, de mégis az lesz – válaszolta felvetésünkre talányosan Mészáros Ferenc. – A szememben háromféle labdarúgó létezik. Vannak edzésspílerek, akik csak a tréningeken bizonyítanak, vannak versenyzőtípusok, akik nem ijednek meg a saját árnyékuktól, és vannak nyerő típusú játékosok, akik akkor nyújtják a legjobb teljesítményt, amikor kell, vagy mindig. Értelemszerűen azok fognak játszani, akik ezen fokozat szerint jobban teljesítenek.
A posztok hetven–nyolcvan százalékán most már közel azonos képességű futballisták vannak, így nyáron már csak extrákat kell igazolnunk, ami nagy dolog!" (bama.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése