2024. július 29., hétfő

Spílerek: Helesfay Donát - 1990. 07. 29.

Helesfay Donát
(forrás: MLSZ Adatbázis)

Helesfay Donát - kapus

Született: 1990. 07. 29.
Posztja: kapus.
Mérkőzéseinek száma: xx
Góljainak száma: 0.

Érkezett: Kozármisleny FC (2014. február).

A PMFC-nevelésű játékos a Kozármislennyel állt szerződésben, ám Újmecsekalján Dibusz Dénes távozása miatt vészes kapusínség lépett fel, hát visszatért a fiatal hálóőr - kölcsönbe. A kölcsönvétel igen hirtelen történt, hiszen február 19-én még a mislenyi kaput védte a két csapat 1-1-re végződött  edzőmérkőzésén, majd kettő nappal rá átigazolt a pécsi csapathoz. Ekkor már közelgett a tavaszi bajnoki rajt, így bemutatkozása is egy tétmérkőzésen történt meg: a Paks ellen, a Ligakupában védte először a Munkás kapuját.

Abban a szezonban még lehetőséget kapott további Ligakupa mérkőzéseken, s egy találkozón a Magyar Kupában is pályára léphetett.

A kapus teljesítményére nem lehetett panasz, mert 2014. nyarán is Pécsett maradt, s az új szezonban még komolyabb feladatok is megtalálták.

Egy Puskás Akadémia elleni mérkőzés hozta meg az igazi áttörést, amikor az NB I-ben először védhette a PMFC kapuját.
forrás: bama.hu
– A meccs előtt már mondták az edzők, hogy készüljek, de a végső döntés csak az utolsó pillanatban született meg – mesélte Helesfay a bama.hu oldalán. – Nem vagyok izgulós típus, így nyugodt voltam a meccsen is, ráadásul a védés is jól ment. Igazából ha nincs a vereség, akkor azt is mondhatnám, mindenkinek ilyen bemutatkozást kívánok.

Még további három alkalmat kapott Jarni mestertől a bizonyításra, s ő állt a kapuban a PMFC utolsó két NB I-es mérkőzésen melyet Győrben az ETO, illetve idehaza a Nyíregyháza ellen vívott. Győzelemmel búcsúzott az élvonaltól.

Távozott: Kozármisleny FC (2015. július).

A kapus 2019. nyarán visszatért a PMFC-hez, s jelenleg is a klub labdarúgója.

Első mérkőzése a PMFC.ben:
2014. március 4. MVM-Paksi FC - PMFC-Matias 1-3 (1-0) - Ligakupa.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
jelenleg is a PMFC labdarúgója

Helesfay Donát statisztikája (feltöltés alatt)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése