2018. augusztus 3., péntek

2018. augusztus 1. Pécsi MFC - Bólyi SE 4-0 (3-0)

Koller a csapat vezére

Jó lesz ez!

Szép számmal gyűltünk össze a Stadionban, meg is lepődtünk, hogy a viszonylag kései kezdés ellenére milyen sokkal álltunk a Szigeti út felőli lelátón. S nem csak a nézők, hanem a játékosok is jöttek, s bár kint voltunk a mislenyi meccsen is, még mindig jobban ismertük azokat, akik a tribünön foglaltak helyet.

Kérdezgettük is egymást, na meg, faggattuk a netet - hiába, az okostelefonok világában fokozottan érvényes az "aki keres, talál"-elv. Koller Krisztiánt magunk is felismertük, s üstökéről Somogyit is, messziről. De a kémhálózat kellett ahhoz, hogy a Békéscsabáról érkezett Kálmán Szilárdot, a ceglédi Valkovszki Pétert, s az ifistáktól felkerült srácokat, mint Kiss Krisztiánt felismerjük. Sebaj! Ha ők a PMFC, akkor őket szeretjük, nekik drukkolunk.

Mondjuk, azon elgondolkodtunk, ha NB II-ből tudunk igazolni és megfizetni játékosokat, akkor nem lett-e volna egyszerűbb Pécsett tartani azokat a játékosokat, akik a tavalyi szezonban bizonyítottak? Oké, értjük, hogy Károly Bálint, a Kónya-fivérek, talán Wittrédi is "tarthatatlan helyzetbe került", de Szabó Ricsi, Beke, Rácz Áron tényleg nem akart volna maradni? Csak annyi kellett volna, hogy pár héttel előbb ébredjünk, ébredjenek az illetékesek. 

Nem lesz rossz ez a csapat, de igazán csalódottak akkor leszünk, ha az első öt meccs eredménye fog hiányozni - akár a bentmaradástól, akár a bajnoki címtől is. Igen, a bajnoki címtől, mert meg vagyunk győződve, hogy a felezővonali öregek egyikének van igaza, aki azt mondta a félidőben, hogy "jó lesz ez!", ha összeérik, kicsiszolódik a csapat.

Sárai György (Gyurika - by felezővonali öregek...) nem is vacakolt sokat, támadólag léptette föl csapatát. Öröm volt nézni, hogy a mieink bátran, kezdeményezően járatták a labdát. Voltak szép cselek, összjátékok, elfutások, passzok, és gólok, pécsi gólok. Három, szívmelengető találat az első félidőben.

Folytatást vártunk a második játékrészre. A pécsi csapat teljesen kicserélődött, még a jellegzetes frizurájáról összetéveszthetetlen Somogyi sem maradt a kapuban, s mi újra kézbe vettük a telefont. Hála a korlátlan mobilnetnek, kitaláltuk, hogy a védelmet Kovács Benedek irányítja, s a védelem tengelyében Tóth Ottó szerepel. Ez a felállás csak egy gólt termelt, de ez elsősorban a vendégcsapat cserekepusának, Rétyi Máténak köszönhető, aki fénykorát élte ezen a meccsen.

4-0...szépen hangzik, s azt mondjuk, csettintve a látottaktól: Jó lesz ez!

Csak a Munkás!

Pécsi MFC - Bólyi SE 4-0 (3-0)
2018. augusztus 1. Pécs, PMFC-pálya, edzőmérkőzés. 250 néző.

Gólszerzők: Koller, Kálmán Sz., Kiss K., Kesztyűs.

PMFC, 1. félidő: Somogyi M. – Pinczés, Juhász, Banjac, Valkovszki – Szellák, Koller – Kálmán Sz., Jerkovics, Fujsz – Kiss K. 
PMFC, 2. félidő: Kovács B., Németh, Tóth O., Győrffy, Hanol, Kovács L. B., Dalipi, Pál A., Péter B., Kesztyűs, Reicherd. Vezetőedző: Sárai György. 

Bóly: Kész – Somogyi A., Halas, Bolboaca, Jukics – Vénosz – Magyar, Erdélyi, Szijártó, Csőke – Grósz. Bólyi cserék: Rétyi, Tóth L., Édelmann, Ormai, Hein, Czikora, Szabó Zs., Szeifert. Játékos-edző: Bolboaca Augustin.

MESTERMÉRLEG:

Sárai György: – Azzal a céllal játszottuk ezt a mérkőzést, hogy a nálunk próbázókat mérkőzéskörülmények között is megtekintsük, illetve a már meglévő focistákat szerettük volna egy csapatba állítani, készülvén a hétvégi Dunaújváros elleni bajnokira. Bízunk benne, hogy a számunkra jó benyomást keltő játékosakkal megtudunk egyezni és a hétvégi találkozón már csapatba tudjuk őket állítani. Köszönjük, hogy a szurkolók szép számmal kilátogattak és jelenlétükkel megtisztelték formálódó csapatunkat.

(Cikkünk a pmfc.hu és a bama.hu írásainak felhasználásával készült.)

- mb - 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése