2024. január 12., péntek

Spílerek: Károly Bálint - 1993. 01. 12.

Károly Bálint

Károly Bálint
(forrás: pmfc.hu)
Született: 1993. január 12.
Posztja: szélső középpályás.
Mérkőzéseinek száma: 106.
Góljainak száma: 52.

Érkezett: FK Csíkszereda (romániai, 2016. július).

2016. nyarán az FK Csíkszereda együttesétől került a PMFC-hez a villámléptű szélső, akinek a leigazolása telitalálatnak bizonyult az NB III-ra készülő csapat számára. Két teljes szezont töltött Újmecsekalján, statisztikája pedig káprázatos: 82 mérkőzésen 48 gólt ért el, amely még akkor is kalapemelésre méltó, ha tudjuk, hogy ebből 12 találatot edzőmérkőzésen jegyzett.

Már a nyári edzőmérkőzéseken történő bemutatkozása is parádésra sikerült: a Szentlőrincnek még nem, de második mérkőzésén, melyet a Pozsega ellen játszott a csapat, már két gólt is szerzett. A bajnokság azonban - gólszerzési szempontból - nehezebben indult: első gólját csak a hetedik fordulóban érte el: az örök rivális Komlói Bányász hálójába talált be a kökönyösi pályán.

Ezt követően azonban nem volt megállás, és a bajnokság végéig összesen 25 gólt ért el az NB III. Középcsoportjában.

Szurkolók és szakvezetők egyaránt fellélegeztek, amikor 2017. nyarán Pécsett maradt, s hasonló, gólban gazdag játékot vártak a szélsőtől, mint amilyennel egy szezonnal korábban ajándékozta meg a PMFC rajongóit. Ha szigorúan a statisztikát nézzük, akkor talán csalódás lehet, hogy a 2017/18-as szezonban csak 12 bajnoki gólt írtak a neve mellé, ám aki rendszeres vendég a stadion lelátóin, az látja azt is, hogy szerepköre szerint visszavontabb játékot várt tőle a szakvezetés.

A szélső nem okozott csalódást. Élményszámba menő cselei, gyors elfutásai és olykor pontrúgásai folyamatos veszélyt jelentettek az ellenfél kapuja előtt, s nem véletlen, hogy ha a csapat nem is, ő maga osztályt váltott, s a második vonalban szereplő Tiszakécske VSE csapatához távozott. 

Távozott: Tiszakécske VSE (2018. június).

Három év távollét után érkezett vissza Pécsre. Ez idő alatt volt a Tiszakécske, a Békéscsaba és a Kecskemét futballistája is.

Károly Bálint 2022-ben
(fotó: pmfc.hu)
Érkezett: Kecskeméti TE (2021. július).

A spíler visszaérkezése után gyorsan megsérült, s úgy tetszett, hogy az egész bajnoki szezonban csak futott a formája után. A bajnokságban csak háromszor lépett pályára a kezdő csapat tagjaként, s további 13 alkalommal próbált a kispadról beállva bizonyítani a rátermettségét. Az egész évad alatt mindössze három gólt szerzett: kétszer a bajnokságban (a Dorog és a Békéscsaba ellen), egyszer pedig a Kupában (A Bonyhád kapuját vette be) volt eredményes.

2022. nyarán megkezdte a felkészülést Kovácstelepen, sőt pályára lépett a nyár első felkészülési mérkőzésén is, de ez csak arra volt jó, hogy góllal búcsúzzon a pécsi publikumtól.

Távozott: Szederkényi SE (2022. július).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2016. július 20. PMFC - Szentlőrinc SE 6-0 (2-0) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2022. július 2. Pécsi MFC - Szekszárdi UFC 3-1 (1-0) - edzőmérkőzés.

Károly Bálint statisztikája:
NB II.: 16 mérkőzés, 2 gól.
NB III.: 59 mérkőzés, 37 gól,
Magyar Kupa: 4 mérkőzés, 1 gól.
Edzőmérkőzés: 27 mérkőzés, 12 gól.

Összesen: 106 mérkőzést játszott a PMFC-ben, s 52 gólt szerzett.

Dicsőségtábla:
NB III. Középcsoport, második helyezett (2016/17, 2017/18.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése