2024. február 6., kedd

Spílerek: Bata Kristóf - 1998. 02. 06.

Bata Kristóf
(forrás: pmfc.hu)

Bata Kristóf

Született: 1998. 02. 06.
Mérkőzéseinek száma: 63.
Góljainak száma: 10.

Érkezett: Szombathelyi Haladás (2013. szeptember).

A Thermal-Spa Siklósi FC elleni Baranya Kupa-mérkőzésen lépett pályára első alkalommal a felnőttek között az utánpótláscsapatból érkezett ifjú középpályás. Hogy nem vallott szégyent az jelzi, hogy a sorozatban még további két alkalommal kapott szerepet, majd később lehetőséget kapott a bizonyításra a Videoton FC elleni (0-4) Magyar Kupa-mérkőzésen is.

Első bajnoki mérkőzését 2016. októberében a Mórahalom VSE ellen (5-0) játszotta, ahol Bodor Márkónak adott gólpasszal vétette észre magát. A csapat akkori vezetőedzője, Márton Gábor így vélekedett a középpályás bajnoki bemutatkozásáról:

- Bata Kristófot régóta figyeltük, aki fizikuma miatt nagyon csalóka. Vékony gyerekről van szó, ennek ellenére jó értelemben véve egy szemtelen játékos. Olyan nem tanítható képességekkel van megáldva, ami miatt felhívtuk a felnőtt kerethez. Örülünk neki, hogy így szállt be az első bajnokiján. Jó dolgokat láthattunk tőle, emellett adott egy gólpasszt. Úgy gondolom, megint sikerült találnunk egy olyan utánpótlásból érkező játékost, akivel hosszú távon lehet majd számolni a pécsi labdarúgásban.

Bata csúszik-mászik a labdáért
Hamarosan a kezdőcsapatban találta magát, s az év vége első gólját is elhozta számára: A Dabas-Gyón FC ellen gólzáporral megnyert meccsen (10-0) talált az ellenfél kapujába. A szezonja olyan jól sikerült, hogy 2016. meglepetésének választották meg őt a PMFC szurkolói.

2017. elején egy mandulabetegség azonban visszavetette őt a felkészülésben, a téli edzőmérkőzéseken nem is állhatott a szakmai stáb rendelkezésére. Ám a lemaradás csak átmeneti volt: a bajnokság hajrájában már egymást követő kilenc mérkőzésen volt a kezdő tizenegy tagja.

A 2017/18-as bajnoki szezont már alapemberként kezdte meg a PMFC-ben: bár a jelentősen megerősített keretben bőven akadtak riválisai Wittrédi, Horváth Adrián avagy Nagy József személyében, mégis rendszeresen pályára léphetett a bajnokság során. Gólt ért el a Makó és a Szekszárd ellen is. 

Legemlékezetesebb mérkőzését a Mohácsi TE 1888 ellen játszott felkészülési találkozó jelentette, amikor négyszer is eredményes tudott lenni. A bajnoki szezon tavaszi felében is végig számíthatott rá a vezetőedző: bár a kiélezett bajnoki hajrában inkább a rutinosabb játékosokra számított a Mester, cserejátékosként azonban gyakran volt alkalma arra, hogy lendítsen a csapat játékán. 

A Dunaújvárosi PASE ellen lejátszott mérkőzésen azonban kezdőjátékosként kapott szerepet, s a bizalmat gyorsan meghálálta: másfél perc sem telt el a mérkőzésből, amikor gólt szerzett.

A csapatot a bajnokság után körüllengő bizonytalanság idején távozott, s a Szentlőrinc SE hívását fogadta el.

Távozott: Szentlőrinci SE (2018. július).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2016. május 11. Pécsi MFC - Thermal-Spa Siklósi FC 10-0 (8-0) - Baranya Kupa.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2018. május 27. Pécsi MFC - Dabas FC 0-0 - NB III.

Bata Kristóf statisztikája:
NB III.: 46 mérkőzés, 5 gól.
Magyar Kupa: 2 mérkőzés, 0 gól.
Baranya Kupa: 3 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 12 mérkőzés, 5 gól.

Összesen: 63 mérkőzés, 10 gól.

Dicsőségtabló:
NB III. Középcsoport második helyezett (2016/17, 2017/18)
Baranya Kupa győztese (2015/16).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése