2018. március 22., csütörtök

2018. március 21. Kozármislenyi FC - Pécsi MFC 1-2 (0-1)

Jogos három pont

forrás: Kozármisleny FC
Ha csak a tabellán elfoglalt helyezésekre illetve a pontszámokra nézünk, "kötelező", "elvárt" győzelemről beszéltünk volna. Ám szerdai ellenfelünk az a Kozármisleny FC volt, amely a múltban már többször tört borsot az orrunk alá. Bár a fűszer adagolásával pécsi oldalról sem volt soha sem probléma, egyetlen mislenyi győzelem sem volt sétagalopp.

Legutóbb a nyári felkészülés során járt együttesünk a szomszédos kisvárosban, akkor Frank Richárd góljával 1-0 lett a végeredmény ide, bár a meccs a 70-ik perc tájékán félbeszakadt.

Ezúttal nem attól tartottunk, hogy idő előtt lesz vége a találkozónak, sokkal inkább attól, hogy el sem kezdődik. A meccs napján olyan csapadék hullott, hogy féltünk, alkalmatlan lesz a játéktér a találkozó megrendezésére. Köszönet jár a hazai pályamunkásoknak, hogy végül labdarúgásra alkalmas pálya fogadta a mérkőző feleket.

A meccs úgy kezdődött, ahogy vártuk: szépen kapujuk elé szegeztük a hazaiakat, s ilyenkor szoktuk mondani: csak idő kérdése a gól. Ha ilyen egyszerű lenne! Hiába járattuk szépen a labdát, a betömörülő védelem ellen nem találtuk a gyógyírt. Próbáltuk jobbról, próbáltuk balról, s már-már attól tartottunk, hogy a hazaiak találnak egy kósza gólt egy véletlen kontrából. Szerencsére időben jött a nyugtató: csapatkapitányunk, Horváth Adrián két remek csel után tizenöt méterről vágta a labdát a meglepett kapus mellett a hálóba. 0-1.

A szünet után továbbra is a vendégcsapat maradt támadásban. Koller labdáját még hárította Ipacs, ám Károly Bálint gyönyörű lövésénél már tehetetlen volt. 0-2. 

A lelátón azt reméltük, most összeroppan a hazai, megnyugszik a vendég csapat, s eztán sorra alakítjuk ki a helyzeteket a mislenyi kapu előtt, melyekből látványos gólok születnek. Nem így történt. Fura módon Tóth Márk egy fejessel szépített (1-2), majd feljöttek a hazaiak: úgy tűnt, a gól meghozta a kedvüket a játékhoz, s megérezték, hogy lehet keresni valójuk ezen a meccsen. A mieink ekkor picit nyugtalannak, picit idegesnek tűntek, s ahelyett, hogy gólkülönbséget javítottak volna, maradt a szokásos végkövetkeztetés: Mislenyben ezúttal is nehezen gyűjtöttük be a három pontot.

Az azonban kétségtelen, hogy melyik csapat érdemelte meg jobban.

Csak a Munkás!

Kozármislenyi FC - Pécsi MFC 1-2 (0-1)
2018. március 21. Kozármisleny, 700 néző. NB III. Középcsoport, 17-ik forduló.

Vezette: Antal Péter (Szvetnyik Bence, Molnár Alex).
Gólszerzők: Tóth Márk 59' ill. Horváth Adrián 38', Károly Bálint 55'.
Sárga lap: Horvát (51.), ill. Kónya K. (60.)

Kozármisleny FC: Ipacs – Bogdán (Németh, 76.), Fiáth, Kocsis, Müllerlei – Horvát, Turi – Kiss, Tóth, Petrovics – Torkos (Kuntic, 61.). Vezetőedző: Németh Zsolt.

PMFC: Gőcze – Kónya K., Erdős, Gajág. Szabó – Horváth, Nagy (Bata, 45.) – Kónya D., Koller (Beke, 41., Koval, 87.), Károly – Wittrédi. Vezetőedző: Márton Gábor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése