2017. augusztus 11., péntek

Rajt előtt: 2017/18, NB III

A választ arra kérdésre, hogy mit ér a felkészülési mérkőzések veretlensége, az augusztus 12-én induló harmadosztályú szezonban fogjuk megtudni. A klub, amely a két évvel ezelőtti, NB I-ből való száműzését követően a megyei bajnokságban éledt főnix madárként újjá, egymás után a második, jogelődeivel együttvéve pedig az ötödik alkalommal, s reményeink szerint utoljára indul az NB III-as bajnokságban.

Reményeink szerint utoljára - írtuk fentebb, hiszen a Pécsi MFC kimondott célja, hogy bajnokságot nyerve kerüljön egy divízióval feljebb. Az erősítéseket nézve, erre reális esély mutatkozik. A korábbi NB I-es rutinnal rendelkező Sólyom Csaba, Fellai József, Koller Krisztián és Frank Richárd mellé érkezett Gőcze Gergő, Horváth Adrián, Nagy József és Wittrédi Dávid, akik stoplisuk mellé a reményt is magukkal hozták a pécsi szurkolók számára, amely optimizmust tovább táplálja Mojzer György, Horváth Péter, Füredi Szabolcs és Puskás Gábor érkezése.

Az edzőmérkőzések nyári időszakában hatszor lépett pályára kedvenc csapatunk, melyeken három-három győzelmet illetve döntetlent értek el, az összesített gólkülönbség pedig 21-8. Örömteli, hogy a nyári mérkőzéseken nyolcan is feliratkoztak a góllövők közé, Mojzer György ötször talált az ellenfelek kapujába, amellyel a felkészülési szezon házi gólkirálya lett.

Az ötödik NB III-as szezonunk előtt az összesített mérlegünk így fest:
106 mérkőzés, 51 győzelem 14 döntetlen és 41 vereség. Gólkülönbség: 221-173.

Mivel a cél a bajnoki cím, ezt a mérleget nagymértékben javítani kell. Kik lehetnek ebben ellenünkre?

Az előző szezonban a másodosztályból kiesett három csapatból kettő is velünk egy csoportba került: a Kozármisleny FC és a Szegedi EOL SC erejét nehéz pontosan meghatározni, s a komolyabb feltérképezésükre sincs mód, hiszen az első két fordulóban épp ellenük játszanak a piros-fekete dresszesek.

A tavalyi évadhoz hasonlóan ezúttal is megmérkőzünk a Szentlőrinci SE, a Szekszárdi UFC, Dunaújvárosi Pálhalma ASE, Hódmezővásárhelyi FC, FC Dabas, Mórahalom VSE és a Paksi FC II. csapatával.

Bár tavaly harmadosztályban szerepeltek, de nem voltak a Középcsoport tagjai a Rákosmente KSK és a Honvéd-Magyar Futball Akadémia gárdái, ezúttal azonban ellenfeleink lesznek a bajnoki pontokért vívott csatákban.

S végül az újoncok, akik a megyei bajnokságokból felkerülve próbálnak megkapaszkodni a bajnoki osztályban: Makó FC, Vecsési FC, Duna Aszfalt Tiszavasvári SE, Iváncsa KSE.

A rend kedvéért elmondjuk, hogy a bajnokság végén a bajnokcsapat felkerül az NB II-be, míg 14-16 helyezettek kiesnek a megyei bajnokságokba, s kiesik továbbá a három harmadosztályú bajnokság leggyengébb 13-ik helyezettje is.

Csak a Munkás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése