2017. augusztus 12., szombat

Bemelegítés: Szegedi EOL SC - Pécsi MFC

SZEOL SC - PMFC (1-4), 2014. szeptember 10.
SzAK, SZEAC, SzEOL... a legendás Vitos György is csak nehezen tud eligazodni a szegedi "ki kivel van?" című játékban, abban biztosak vagyunk, hogy ez a SzEOL (vagyis, az a szegedi csapat, akik ellenfeleink lesznek vasárnap), nem az a SzEOL (mint akik a nyolcvanas években az NB I-ben szerepeltek). Sem a közvélemény, sem pedig a klub nem tekinti az 1899 óta íródó szegedi labdarúgás jogutódjának a mai SzEOL-t. Hogy van-e egyáltalán jog- vagy bármilyen utódja a SzAK-nak, SzEAC-nak, mi nem tudjuk, ennek eldöntését a szegedi futball-hívekre és természetesen Vitos Györgyre hagyjuk.

Riválisunk, becsületes nevén Szegedi Egységesített Oktatási Labdarúgó Sportclub, a hajdani Tisza Volán SC utánpótlásképző-bázisból nőtte ki magát, s szerepeltet felnőtt csapatot immár több éve. Műhelyükből ismertette meg magát Laczkó Zsolt vagy Szabics Imre mellett több más, válogatottságig eljutó labdarúgó is. A klub tavaly még a másodosztályban szerepelt, ám utolsó helyezésük a harmadik vonalba kergette őket.

A SZEOL SC és a Pécsi MFC Tisza-parti randevúja második lesz már a labdarúgás történelmében, 2014 őszén ugyanis Magyar Kupa-mérkőzésen már találkozott egymással a kék-fekete és a piros-fekete gárda. A szegedi gárda akkor is a harmadosztályban szerepelt, a mieink pedig az utolsó évüket töltötték az élvonalban - bár a mérkőzés időpontjában még senki nem sejtette, milyen eseményeken fog keresztülmenni a baranyai gárda, mire legközelebb újra farkasszemet néz egymással a két együttes. Az akkori mérkőzésen magabiztos, 4-1-es győzelem született, s a bama.hu így tudósított a mérkőzésről:

"A PMFC-MATIAS a harmadosztályú SZEOL SC otthonában lépett pályára, s a sorozatos sikertelenség miatt a szurkolók már ettől a meccstől is tartottak. Szerencsére Véber György együttese nem kapott újabb pofont, sőt, magabiztosan, izgalommentes meccsen verte a szegedieket, s ezzel a legjobb 32 között van." (bama.hu)

Bővebben az akkori mérkőzésről:
http://pecsidozsa.blogspot.hu/2014/09/2014-szeptember-10-szegedi-eol-sc-pecsi.html

A vasárnapi mérkőzés egyértelmű esélyese - nagyképűség nélkül - a pécsi csapat. Végig böngészve a két csapat keretét, láthatjuk, hogy sokkal több NB I-es utinnal rendelkező labdarúgó alkotja a mecseki együttes keretét, s a három évvel ezelőtti mérkőzésen szerepelt játékosok közül Gőcze, Horváth Adrián, Wittrédi és Nagy József ma is a PMFC-t erősíti. Bár nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy a szegedi csapat is a feljutásban reménykedik, így nagy szerencse, hogy már a bajnokság első fordulójában tisztázhatjuk: ki az úr a házban, vagyis a bajnoki osztályban.


Csak a Munkás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése