2017. június 19., hétfő

Bemelegítés: Pénzügyőr SE - Pécsi MFC


avagy: kapnak-e zubbonyt a fináncok?

Alaposan próbára teszi a sorsolás a blogírót, amikor újra és újra olyan meccsek elé kell kedvcsináló beharangozót írnia, melyeknek a történelme nem éppen veretes. Bár a Pénzügyőr - PMFC találkozókra akár azt is írhatnánk, hogy "több évtizedes múltra tekintenek vissza", ami igaz is lenne, ám ezt a meghatározást mindössze azzal érdemli ki a párosítás, hogy 1959-ben egy nyári napon Pécsig utaztak egy barátságos hetesért a derék fináncok.

A jelenleg futó szezont megelőzően nem találkoztak bajnoki mérkőzésen a felek, így egyetlen, pontokért vívott ütközetük az őszi, Pécsett lejátszott mérkőzés volt, amelyen magabiztosan, három góllal vertük meg a fővárosból érkezett csapatot.

Ellenfelünk annak ellenére áll a tabella hetedik helyén, hogy az utolsó öt fordulóban csak két döntetlenre volt képes: Szekszárdon még április végén végzett gólnélküli döntetlenre, illetve két héttel ezelőtt a paksi tarcsikkal osztozott meg a pontokon a korábbi játékosunkat, Luczek Dávidot is a soraiban tudó zöld-fehér gárda. Míg a mieink sorra nyerték a meccseket, szombati ellenfelünk zakóért (vagy zubbonyért, ha már pénzügyőrök...) szaladt a pályára: Budafoktól kettőt, Mórahalomtól kettő ellenében hármat kaptak, míg legutóbb Békéscsabán három gólra csak eggyel tudtak válaszolni.


Bár jelentős tétje nincs a találkozónak, hiszen a PMFC már biztos ezüstérmes, és a hazai csapat helyezése sem változhat jelentősen az utolsó fordulót követően, azért bízunk abban, hogy a mieink csapatbuszán a sportmezek mellett egy, a NAV munkatársainak szabott elegáns zubbony is elfér.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése