2017. június 19., hétfő

2017. május 27. Pécsi MFC - FC Dabas 4-0 (1-0)

Mintegy nyolcszáz néző tekintette meg a szezon utolsó hazai bajnoki mérkőzését, amikor a Pest megyei város csapata látogatott Újmecsekaljára. Az ezüstérem várományosának és a bentmaradást már többé-kevésbé elkönyvelő csapatnak a találkozóján magabiztos pécsi győzelem született. Hogy mekkora fölényben volt a piros-fekete együttes, jól jellemzi, hogy Koller gólján kívül az első félidőben kétszer a kapufa mentette meg a vendégeket, egyszer pedig, Károly Bálint jól eltalált szabadrúgásánál Schillinger kapus mentett parádésan.

A szünet után újabb találatokat ért el Márton Gábor (képünkön) legénysége, s tette egyértelművé a három pont sorsát. Előbb Károly Bálint értékesített egy büntetőt, majd Koller szerezett újabb találatot. Ezt követően Sólyom Csaba került a figyelem középpontjába azzal, hogy sárga lapot érően juttatta büntetőhöz a dabasi csapatot, majd hárította Csordás tizenegyesét. Nem állt le a Munkás, a meccs hajrájában Károlyi is a duplázók közé került.

A nagy különbségű győzelem mellett érdemes megjegyezni, hogy Kónya Dávid, kiváló helyzetfelismerésének köszönhetően, három gólpasszt adott, s játéka nagymértékben járult hozzá a meggyőző győzelemhez.

Pécsi MFC – Dabas FC 4-0 (1-0)
2017. május 27. Pécs, PMFC-st. 800 néző. NB III. Középcsoport, 33. f.
Vezette: Éreth Attila (Illés Tamás, Tinnyei Zsolt).
Gól: Koller K. 62’, 68’, Károlyi B. 56’ (11-es), 79’.
Sárga lap: Sólyom Cs. 78’ ill. Erős R. 38’, Makrai L. 55’ Karacs R. 71’.
PMFC: Sólyom – Kónya K., Fekete, Fellai (Krapecz, 81.), Szabó R. – Turi, Hleba (Erőss, 66.) – Károly B., Koller, Bodor (Bata, 56.) – Kónya D. Vezetőedző: Márton Gábor.
Dabas: Scheilinger – Komoróczi, Eördögh, Makrai, Teixeira (Filyó, 63.) – Sárközi, Erős R. – Huszti (Dabasi, 80.), Kiss V. (Kállai, 67.), Karacs – Csordás. Vezetőedző: Erős Károly.


Edzői nyilatkozatok:
Márton Gábor (PMFC): A várakozásainknak megfelelően kezdődött a mérkőzés. Tudtuk, hogy egy stabil, helyenként talán túl kemény csapattal találkozunk. Megnehezítette a helyzetünket, hogy kihagytuk a lehetőségeinket, de a vezető gól után már egyértelművé vált a győzelmünk. A találkozó összképe alapján megérdemelten nyertünk, ám lehetett volna több is a két csapat között.

A Dabas elleni győzelemmel, illetve azzal, hogy a Szigetszentmiklósi TK 3-1 eredményű vereséget szenvedett Szekszárdon, matematikailag biztossá vált csapatunk ezüstérme. Sem előrébb, sem hátrébb nem végezhet az együttes, s a második helyezés egy megyebajnokságból idén felkerült gárdától akkor is kiemelkedő, ha titkon mindannyian bajnoki címben reménykedtünk.

S a videó-összefoglaló a mérkőzésről:


(A cikk a pmfc.hu illetve bama.hu illetve az MLSZ hivatalos adatbankjának adatainak felhasználásával íródott.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése