2017. június 20., kedd

2017. június 4. Pénzügyőr SE - Pécsi MFC 0-3 (0-3)

Kellemes viseletű zubbonyt kaptak a derék fináncok a Márton Gábor által igazgatott pécsi szabóipari vállalattól, amikor Pasaréten a szezon záróakkordjaként sima vendéggyőzelem született. Bár a végeredmény már az első félidőben kialakult, s a második félidőt illetően lehet némi hiányérzetünk.

Pénzügyőr SE – Pécsi MFC 0-3 (0-3)
2017. június 4. Budapest, Pasaréti p. 200 n, NB III. Középcsoport 34. f.
V: Kovács Imre (Zsákai Milán, Baráth Noémi).
G: Károly Bálint 30’, 38’ Koller Krisztián 41’ (11-es).
Sárga lap: Szabó R. 71’, Hleba T. 81’ Turi T. 85’. Kiállítva: Turi Ákos 57’.
Pénzügyőr: Hajdu – Szigeti, Buzás, (Mártonfi 81’), Luczek, Varga-Sebestyén – Szabó, Bíró – Turi Á., Hetesi, (Rabatin Norbert 60’), Laurinyecz (Horváth K. 60’), Nagy. Edző: Vatai Attila.
PMFC: Sólyom (Somogyi, a szünetben) – Kónya K., Fekete, Fellai, Szabó R. – Turi, Koller – Kónya D., Takács (Hleba, 70.), Károly B. – Lőrincz (Bodor, 61.). Vezetőedző: Márton Gábor.
A hazaiak zöld-fehér, míg a mieink piros-fekete szerelést húztak a találkozó előtt, s a lelátón abban reménykedtünk, hogy a tradicionális színösszeállítás előrevetíti az újkori hagyományok folytatását is, nevezetesen, hogy a győzelmi sorozatunk újabb egységgel gyarapodik.
A mérkőzés első harmadában felváltva támadtak a csapatok. Kicsit hasonlított a mérkőzés fiatalkorom gombfocimeccseihez: egyszer az egyik, egyszer a másik fél lőhet. Egészen addig tartott ez, míg a Munkás megszerezte a vezetést: a 30-ik, majd a 38-ik percebn is gólkirály-jelöltünk, Károly Bálint volt eredményes. Óriási kedvvel futballoztak a piros-fekete mezes legények, aminek hamarosan újabb pécsi gól lett az eredménye: a 41-ik percben Koller Krisztián lőtt büntetőből a hazai kapuba.
A második félidőben folyamatosan tartottuk hol kisebb, hol nagyobb nyomás alatt a Pénzügyőr kapuját, ám fölényünk meddőnek bizonyult. Ez okozott is némi hiányérzetet e sorok írójában, hiszen a helyett, hogy több apró góllal megzavartuk volna a budapesti csapatot, inkább naggyá tettük a hazaiak kapusát. 
A lényeg azonban az, hogy gyönyörű, háromgólos győzelmet arattunk a szezonzárón, s a lefújás után csapatunk tagjai átvehették a megérdemelt ezüstérmet.
A mérkőzés videó-összefoglalója:
Edzői nyilatkozatok:
Vatai Attila: Jelentős sebességbeli fölényben voltak végig a vendégek, ezt az első 20 percben tudtuk ellensúlyozni, sőt több lehetőségünk is volt az előny megszerzésére, a legnagyobbat Hetesi hagyta ki, a kapussal  szemben állva, senkitől sem zavartatva rossz döntést hozott.  A 30. percig tartott ki a koncentráció, ezután gyakorlatilag kivégzett bennünket a bajnokság ezüstérmese, negyedórán belül háromszor találtak a hálónkba. A második félidőben már csak a becsületünkért küzdöttünk, ráadásul úgy, hogy Turi kiállítása miatt 10 emberrel maradtunk több mint félóráig. Több gól nem esett, megérdemelten nyert a PMFC csapata, realizálta minőségi fölényét, jár a gratuláció Márton Gábornak és csapatának a mai teljesítményükhöz és az ezüstéremhez.   A múlt héten Békéscsabán több kritika érte részünkről a játékvezetőket, ma egy szót sem szólhattunk. Jó pihenést, kellemes nyarat kívánok mindenkinek aki a Pénzügyőr Család tagjának tartja magát!
Márton GáborÖrültem, hogy a csapat rendkívül motiváltan futballozott. Ez igaz volt az egész mérkőzésre, sajnos a második játékrészben már elkönnyelműsködtök a helyzeteket. Nagyobb arányú is lehetett volna a győzelem, a srácok a tétnélküliség ellenére nagyon profin álltak hozzá az utolsó meccshez. Elmondtam nekik, hogy a presztízsük a tét, valamint, hogy minden meccset meg kell nyerni, így ennek szellemében focizzanak. Szép dolgokat láttam, ez a siker jó lezárása volt ennek a bajnokságnak. Sajnos a szezon során olykor a rutintalanság miatt hullámvölgyekbe kerültünk, nem tudtunk a legfőbb riválisainkkal szemben megfelelően teljesíteni és ezzel lemaradtunk a feljutásról. Ugyanakkor ettől a rutintalan csapattól óriási siker az ezüstérem megszerzése. Kíváncsian várom a folytatást, az elképzelésem megvan, de egyenlőre még nem tudtunk lépéseket tenni.
Csak a Munkás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése