2015. május 4., hétfő

2015. május 3. Pécsi MFC-Matias - Ferencvárosi TC 2-2 (2-2)

Pécsi MFC-MATIAS – Ferencvárosi TC 2-2 (2-2)
2015. május 3. NB I. 26. f. Pécs, PMFC-Stadion, 3724 néző.

Vezette: Szabó Zsolt (Erős G., Lémon O. – Vad II. I., Karakó F. – Takács G.).
Gól: Szatmári (10., 25.), ill.: Böde (7.), Mateos (37., - büntetőből)
Sárga lap: Márkvárt (61.), Makriev (79.), Uzoma (90.), Weitzer (92.), Pauljevic (94.), ill. Böde (8.), Batik (94.)
Szatmári kettőt vágott

PMFC-MATIAS: Poleksic – Horváth (Rácz, 71.), Ojdanic, Balogh, Uzoma – James, Pauljevic – Weitzer, Márkvárt, Szatmári (Kővári, 79.) – Makriev (Fröhlich, 84.). Vezetőedző: Robert Jarni.

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Mateos (Batik, 52.), Ramirez – Somália – Varga, Gera, Nagy (Gyömbér, 65.), Lamah (Lauth, 75.) – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.



"Nem meglepetés, sokan voltak kíváncsiak a Ferencváros pécsi vendégjátékára, sajnos régen láttunk már ennyi nézőt a lelátón. Persze a szurkolók véleménye megoszlott az esélyeket illetően: a többség természetesen sima Fradi-győzelmet vizionált, de voltak olyanok, akik úgy vélték, mégsem a Real Madrid jön a PMFC-hez, tehát van sanszuk Szatmáriéknak.

Az első percek alapján úgy tűnt, itt hamar vége lesz a dalnak Robert Jarni együttese számára, Geráék ugyanis nagyon bekezdtek, s Böde révén már a hetedik percben vezetést szereztek. Gólt pedig ugyebár nem szoktak kapni – mindez nem sok jót ígért a piros-feketéknek.

Na, ehhez képest a következő szűk húsz perc maga volt a csoda! A pécsiek ugyanis egyáltalán nem rogytak meg a bekapott góltól, s Szatmári találatával hamar egyenlítettek. Sőt, egyre bátrabban, határozottabban, jobban futballoztak, tovatűnt a ferencvárosi fölény, s jött egy újabb pécsi gól – ezúttal is Szatmáritól. Ez sokkal szebb volt az előzőnél (nem mintha ez számítana valamit), s úgy tűnt, ez lesz az élete meccse a PMFC csapatkapitányának.
Sajnos túl jó, túl gólgazdag volt ez az első félidő. Szatmári második találatára is volt válasza a Ferencvárosnak, a Varga Roland buktatásáért megítélt büntetőt ugyanis Mateos értékesítette, így 2-2-vel zárult ez a negyvenöt perc. Nem kérdés, élvezetes volt!

Szabó Zsolt működése pedig egészen botrányos – nem bánnánk, ha mielőbb nyugdíjba vonulna! A második félidő elején előbb azt nem akarta észrevenni, hogy a földön fekvő Mateos kézzel terelgeti a labdát, majd amikor Márkvártot Nalepa jól láthatóan ellökte a 16-oson belül, büntető helyett továbbot intett.
Ezek a furcsa ítéletek pedig felpaprikázták a pécsi szurkolókat, akik nem csak szidták Szabót, hanem teli torokból buzdították csapatukat. A PMFC pedig „vette a lapot”, ment előre bátran, lendületes, látványos akciókat vezetett. Szatmárival, Márkvárttal, valamint a jobb oldalon Pauljeviccsel nehezen bírtak a zöld-fehérek, ráadásul a hazaiak védekezése is elég stabil volt, ennek köszönhetően a két szélen nem sok vendégtámadás futott.

A legjobb védekezés a támadás, gondolhatta Robert Jarni a hajrához közeledve. A pécsi vezetőedző csupa támadó szellemű játékost cserélt be, bejött Rácz, Kővári és Fröhlich is, gólt azonban sem ők, sem a többi pályán lévő nem szerzett, így 2-2-es döntetlen lett a vége. A PMFC szurkolói felállva tapsolták meg a kedvenceket – megérdemelték!" (bama.hu)
forrás: Nemzeti Sport, 2015. május 4.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése