2015. április 2., csütörtök

2015. április 1. Pécsi MFC-Matias - Videoton FC 0-3 (0-1)

Pécsi MFC-MATIAS – Videoton FC 0-3 (0-1)
2015. április 1. Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó.
Pécs, PMFC-MATIAS Stadion, 563 néző.

Vezette: Iványi Zoltán (Szpisják, Medovarszki – Berger J.)

Gól: Feczesin (12. - büntetőből), Ivanovszki (59.), Trebotic (84.)
Sárga lap: Mareval (15.), Simon Á. (53.), Vinicius (77.),Szolnoki (89.).
Piros lap: Márkvárt P. (68.), ill. Pajacs (64.).
Továbbjutott: Videoton, 5-1.

PMFC-MATIAS: Gőcze – Molnár (Márkvárt P., 66.), Ojdanic, Horvát, Tadejevic (Pejakovic, 63.) – Pávkovics, Heffler N. – Frank, Kővári, Rácz (Takács, 79.) – Fröhlich. Vezetőedző: Robert Jarni.

Videoton FC: Calatayud – Brachi, Vinicius, Fejes, Mareval – Sándor (Trebotic, 63.), Simon – Gyurcsó (Pajacs, 46.), Ivanovszki (Szolnoki, 72.), Heffler T. – Feczesin. Vezetőedző: Joan Carillo.

"Vajon van-e esély a Videoton ellen, tehettük fel a kérdést a szerda délutáni visszavágó előtt. Az első mérkőzés eredményéből kiindulva igennel kellett válaszolni, hiszen a PMFC-MATIAS majdnem döntetlenre végzett Székesfehérváron, csak az utolsó pillanatban beszedett góllal kapott ki 2-1-re. Ugyanakkor amikor megláttuk a hazaiak kezdőtizenegyét, már sejtettük, hogy ebből nem lesz továbbjutás: Robert Jarni alaposan megkeverte a lapokat, több fiatalnak is lehetőséget adott – miközben a vendégek egy kifejezetten erős csapattal álltak fel.
Ilyen mérkőzéseken segíthetnek sokat a szurkolók, akik sajnos csak négyszázan voltak. Mintha a pécsi drukkerek sem hittek volna abban, hogy le lehet dolgozni a hátrányt. A B-közép pedig ugyebár nem jár meccsre – illetve most eljött, egészen a stadion faláig. A mintegy ötven szurkoló lelkesen és hangosan buzdította csapatát, más kérdés, hogy elég fura látványt nyújtottak, hiszen gyakorlatilag csak a fejük látszott. Megoldást kellene már találni erre az áldatlan állapotra, mert nekik bent lenne a helyük! Még egy kis pirotechnikai bemutató is belefért az utcáról:
Különösebben persze ők sem élvezték volna a meccset, a Videoton ugyanis egyértelműen jobb volt. Feczesin Róbert révén már a 12. percben vezetést szereztek a vendégek, akik többet birtokolták a labdát, s volt még néhány veszélyes akciójuk – ám az is igaz, hogy úgy istenigazából ők sem szaggatták az istrángot. A PMFC-nek az első félidőben egy igazi gólszerzési lehetősége volt, amikor Heffler Norbert szabadrúgásból a lécet találta telibe.
Sajnos a második félidőben sem történt csoda. A PMFC ugyan iparkodott, de sokra nem ment a Videoton masszív védelmével szemben, miközben a vendégek egyszer eljutottak Gőcze kapujáig, s máris belőtték második góljukat. Ezzel természetesen minden eldőlt, s a folytatásban már csak két kiállítás hozott némi izgalmat: előbb a fehérváriaktól Pajacsot küldték ki piros lappal, majd a pécsiektől Márkvárt Patrikot. Utóbbi biztosan nem kap majd dicséretet azért, hogy a 66. percben beállhatott, megkapta a lehetőséget, a 68.-ban pedig már mehetett is zuhanyozni…
A vége 0-3 lett (betalált még Trebotics is), a PMFC így kettős vereséggel búcsúzott a Magyar Kupától." (bama.hu)

Nyilatkozatok:

Robert Jami: - Jól felkészültünk a Videotonból, arra számítottunk, hogy egy lőtt góllal tovább is juthatunk, de a tizenegyes döntő volt, talán kissé szigorúan ítélt meg a játékvezető. Az első igazi vendéghelyzet a harminchatodik percben volt. Nekünk is akadtak lehetőségeink, de kimaradtak. Joan Carrillo: - Art jöttünk, hogy jó meccsen kivívjuk a továbbjutást. A P é a szereti játszani a futballt, megfelelő partner volt ehhez. Látszott játékosaim hozzáállásán, fegyelmezettségén, hogy fontos számukra a továbbjutás. Lényeges volt, hogy mi szereztük t.
Robert Jami: -  Jól felkészültünk a Videotonból, arra számítottunk, hogy egy lőtt góllal tovább is juthatunk, de a tizenegyes döntő volt, talán kissé szigorúan ítélt meg a játékvezető. 
Az első igazi vendéghelyzet a harminchatodik percben volt. Nekünk is akadtak lehetőségeink, de kimaradtak. 
Joan Carrillo: -  Azért jöttünk, hogy jó meccsen kivívjuk a továbbjutást. A P é a  szereti játszani a futballt, megfelelő partner volt ehhez. Látszott játékosaim hozzáállásán, fegyelmezettségén, hogy fontos számukra a továbbjutás. Lényeges volt, hogy mi szereztük az első gólt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése