2015. március 18., szerda

2015. március 17. Pécsi MFC-Matias - MTK Budapest FC 0-1 (0-0)

Pécsi MFC-MATIAS – MTK Budapest FC 0-1 (0-0)
2015. március 17. Pécs, PMFC-Stadion, 436 néző. Ligakupa, Negyeddöntő – Első mérkőzés.
Vezette: Berke Balázs (Viszokai, Kiss Z.).

Gól: Sergio (71.))
Sárga lap: Molnár (71.)

PMFC-MATIAS: Helesfay – Molnár (Czibolya, 73.), Ojdanic, Romic (Horvát, 12.), Tadejevic (Pejakovic, 65.) – Pávkovics, Heffler – Frank, Kővári, Rácz (Linka, 40.) – Fröhlich (Takács, 77.). Vezetőedző: Robert Jarni (15).

MTK Budapest: Groppioni – Bese, Baki, Thiam, Vadnai (Talabér, 46.) – Hajdú, Halmai (Schrammel, 46.), Cseke – Horváth (Nagy, 46.), Torghelle (Hujber, 56.), Sergio. Szakmai igazgató: Garami József.

"Az NB I.-ben eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok mellett utánpótláskorú futballistákból állította össze csapatát. Pávkovics Bence például első alkalommal kapott lehetőséget a PMFC felnőtt csapatában, de hamar kiderült, hogy nem kell őt félteni. Amikor a tizedik perc környékén vállal arrébb pakolta Torghellét, majd lendületesen megiramodott, nem is maradt el a taps a nézőtérről.
Az első félidőben a pécsiek két hatalmas helyzetet is elpuskáztak: előbb Frank lőtt kapufát, majd Fröhlich a kapu torkában rúgott bődületes luftot. Ha ez nem lett volna elég bosszantó Robert Jarninak, negyven perc is alig telt el a találkozóból, már két kényszerű cserét is eszközölnie kellett, Romicsnak a feje vérzett egy ütközés után, míg Rácz a combját fájlalva ballagott le.
Így persze a szünet után még több fiatal kapott lehetőséget, és Czibolya Tamás, Linka Benjámin, Horvát Gábor és Takács Ákos sem vallott szégyent.
Nagy kár, hogy a hetvenegyedik percben büntetőhöz jutott az MTK, amit ugyan Sergio kihagyott – pontosabban Helesfay kivédett –, a kipattanót azonban könyörtelenül bevarrta, ezzel pedig nyertek a fővárosik, akik így előnnyel várhatják az április 21-kei visszavágót." (bama.hu)

Robert Jarni: - Érdekes mérkőzés volt, mindkét oldalon adódtak helyzetek, de kimaradtak. A végén már hat U21-es játékosunk volt a pályán, és az első keret tagjai is bizonyították, hogy lehet rájuk számítani.
Garami József: - A fiatalok találkozója volt, akik jól vizsgáztak, jó iramú, hajtós meccset játszottak. Védőproblémáink miatt kísérleteztem, emiatt akadozott a folyamatos játékunk, de a második félidőben már jobban támadtunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése