2014. november 9., vasárnap

2014. november 8. Pécsi MFC-Matias - Győri ETO FC 0-3 (0-2)


forrás: Nemzeti Sport, 2014. november 8.
 Pécsi MFC-Matias - Győri ETO FC 0-3 (0-2)

2014. november 8. NB I. 13. f. Pécs, PMFC Stadion, 642 néző.
Vezette: Szabó Zsolt (Erős G., Szalai D. – Farkas Á., Radványi Á. – Varga Zs.)

Gól: Martinez (13., 19.), Priskin (67.).
Sárga lap: Causic (18.), Horváth (51.), ill. Rudolf (76.), Pátkai (82.).

PMFC-MATIAS: Poleksic – Nagy, Romic, Balogh, Mohl (James, 46.) – Horváth, Causic – Wittrédi (Kővári, 46.), Márkvárt, Szatmári – Pölöskey (Fröhlich, 63.). Megbízott edző: Kulcsár Árpád.

Győri ETO FC: Kocic – Wolfe, Lipták, Lang, Dinjar – Windecker – Martínez (Trajkovics, 63.), Pátkai, Koltai, Rudolf (Andric, 82.) – Priskin. Megbízott edző: Fórián Zsolt.

forrás: Nemzeti Sport, 2014. november 8.
"Nagyon kellett volna már egy győzelem a PMFC-nek. Persze, a Győrnek is, de a pécsi szurkolók azért bíztak a kedvencekben, hittek benne, hogy ha a maximumot nyújtják Szatmáriék, akkor képesek lehetnek legyőzni a jobb játékoskerettel rendelkező, ám szintén elég rossz passzban lévő vendégeket.
Éppen ezért óriási csalódás volt az, amit az első félidőben a piros-feketék produkáltak. Gyakorlatilag húsz perc alatt elveszítették a mérkőzést, miután a győriek argentin légiósa, Leandro Martínez a 13. és a 19. percben is betalált Vukasin Polekszics kapujába.
Katasztrofális negyvenöt perc volt ez pécsi részről.
Az ember sokkal többet vár egy olyan csapattól, olyan sportemberektől, akik az életükért küzdenek, akik azért harcolnak, hogy a PMFC az élvonalban maradjon. Illetve, a látottak alapján máshogy kell fogalmaznunk: életükért küzdenének, harcolnának. Úgy tűnik ugyanis, hogy nem mindenki érzi át, miről van szó, nem mindenki ad bele apait-anyait, nem mindenki csatázik foggal-körömmel a győzelemért. Vannak, akik mismásolnak, alibiznek, lötyögnek – s ennek meg is volt az eredménye.
A szünetben Kulcsár Árpád kettős cserét hajtott végre, a gyengén játszó Mohl helyett Manjrekar, Wittrédi helyett pedig Kővári került pályára. De a legjobb talán az lett volna, ha saját magát teszi be: biztosan sokkal több tűz és vagányság lett volna benne, mint néhány játékosában.
A PMFC-ben sajnos a második félidőben sem volt annyi, hogy megszorongassa ellenfelét, ráijesszen a Győrre. Sőt, még az ág is húzta Kulcsár Árpád együttesét, a megbízott edző ugyanis a 63. percig kihasználta mindhárom cseréjét, hátha a pályára lépők tudnak lendíteni csapata játékán, ám a 67. percben, a harmadik győri gólnál megsérült Vukasin Polekszics. A kapus a jobb vállát fájlalta, nem is tudta folytatni, így Márkvárt Dávidnak kellett kesztyűt húznia, a fiatal középpályás állt a kapuba. Egy apró pozitívum a végére: a korosztályos válogatott Márkvárt nem kapott gólt." (bama.hu)

A mérkőzés (bama.hu):
13. perc: Dinjar bal oldali beadása után Priskin csúsztatta tovább a labdát, amely így az érkező Martínezhez került, aki kapásból, 10 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (0-1).
19. perc: Rudolf Gergely bal oldali szabadrúgása után Wolfe a hosszú saroknál álló Martínezhez továbbított, aki 2 méterről a bal alsóba fejelte a labdát (0-2).
42. perc: Szatmári lőtt 19 méterről, az egyik győri játékoson megpattanó labda fél méterrel a felső léc fölött szállt el.
67. perc: Rudolf Gergely lőtte be jobbról a labdát, ami Polekszicsről kipattant, Priskin pedig 3 méterről a léc alá vágta (0-3).

Nyilatkozatok:
forrás: Nemzeti Sport 2014. november 9.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése