2014. április 28., hétfő

2014. április 27. Pécsi MFC-Matias - Budapest Honvéd FC 1-0 (1-0)

Pécsi MFC-MATIAS - Budapest Honvéd FC 1-0 (1-0)
2014. április 27. Pécs, PMFC-stadion. NB I. 26. forduló. 600 néző.

Vezette: Németh Ádám (Tóth II., Becséri – Erdős J., Iványi Z. – Kormányos II.).
Gól: Kővári (29.).
Sárga lap: Bailo (83.), Gőcze (90.), ill. Lovrics (40.), Bonazzoli (50.).

Kővári Róbert
PMFC: Gőcze – Nagy J., Balogh, Romics, Mohl – Horváth A. – Kővári (Beke, 90.), Zsdrál, Szatmári (Bailo, 81.), Márkvárt – Wittrédi (Fröhlich, 58.). Edző: Márton Gábor.

Honvéd: Czuczi – Baráth, Ignjatovics, Lovrics, Zsivanovics – Hidi, Nagy G. – Job, Mancini (Prosser, 30.), Holender (Vernes, a szünetben) – Bonazzoli (Bobál G., 57.). Vezetőedző: Marco Rossi.

Kővári Róbert gólja
forrás: Nemzeti Sport, 2014. április 28.
 "Nem vagyunk nagyon eleresztve csatárügyileg, jegyezte meg az egyik PMFC-szurkoló barátom a mérkőzés előtt a jegyzőkönyvet böngészgetve. Valóban, Pölöskey Péter eltiltás, Milan Perics sérülés miatt hiányzott, s bár a pénteki sajtótájékoztatón Lőrincz Emil vezetőedző Városi Viktort még a kezdőbe vizionálta, az egyetlen vérbeli támadó végül a cserepadra szorult.
Mindez azt sejtette, hogy nem egy gólzáporos, körömrágós bajnoki elé nézünk.
Az első félidőben nem is jegyezhettünk fel rengeteg kapura lövést, és az iram sem volt eget rengető, de a pécsi szurkolók így sem panaszkodtak. A PMFC ugyanis már a 13. percben vezetést szerezhetett volna, ám Zsdrál fejese célt tévesztett. Nem sokkal később Kővári gyönyörű megoldásából (ld. a fenti fotón) azonban már gól született – le a kalappal a fiatal játékos előtt, aki kapásból ellőtte a labdát, ami oda is ment, ahova szánta. Ez pedig elég nagy szó a magyar pályákon.
A Honvéd az első negyvenöt percben mindenesetre bizonyította, hogy korántsem tartozik a verhetetlen kategóriába. A vendégektől egyetlen szemrevaló akcióra futotta csupán, igaz, ennél azt hittük, hogy biztosan gól lesz a vége. Holender ugyanis kiváló ütemben érkezett Baráth beadására, nem zavarta senki, szerencsére így sem találta el a kaput.
A szünetben igyekeztünk izgalmas, jó sztorikat felemlegetni a kollégákkal, mert a hangulat kétségtelenül leült kissé. Ráadásul sajnos tartottunk attól, hogy a második félidő sem lesz sokkal jobb az elsőnél.
Sok minden nem is változott, sajnos, így olyan apróságoknak kellett örülnünk, mint Fröhlich Roland pályára lépése. A PMFC-ben ősszel kiválóan futballozó középpályás tavasszal egyetlen percet sem játszott még, mert a derekával akadtak komoly problémák – szerencsére mostanra felépült, s az egyik drukker rögtön gólt is követelt tőle.
A 71. percben be is pörgette a labdát a kispestiek kapujába, ám előtte les miatt már lefújta az akciót Németh Ádám játékvezető – azért amolyan bemelegítésnek megtette ez a próbálkozás. Közben persze próbálkozott becsülettel a hátrányban lévő ellenfél is, s bár sok fantázia nem volt a Honvéd támadásaiban, azért volt abban némi veszély, hogy sorra ívelgették be a labdákat Gőcze kapuja elé. S bizony majdnem ráfázott a hajrára eléggé beszoruló PMFC, mert a 89. percben Vernes könnyen egyenlíthetett volna, ám Gőcze nagyot védett. Gólt végül nem szereztek a vendégek, így Kővári találata győzelmet ért – a pécsi csapat öt nyeretlen bajnoki után tudott három pontot szerezni, a Bp. Honvéd viszont zsinórban ötödik vereségét szenvedte el." (bama.hu)

forrás: Nemzeti Sport, 2014. április 28.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése