2013. november 10., vasárnap

2013. november 9. Pécsi MFC-Matias - Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)

Pécsi MFC-MATIAS – Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)
2013. november 9. Pécs, PMFC-pálya, 1.500 n. NB I. 14. f.

Vezette: Solymosi Péter (Kispál R., Berettyán P. – Szőts G., Varga L. – Horváth R.).
Gólszerzők: Grumic (3.), illetve Bacsa (57.)
Sárga lap: Grumics (3.), Mohl (70.), Horváth A. (86.), ill. Gosztonyi (10.), Barczi (66.), Batioja (72.), Futács (85.).

PMFC: Dibusz – Fodor , Romics , Balogh , Uzoma – Koller , Mohl (Wittrédi, 73.) – Márkvárt, Szatmári (Deutsch, 86.), Rácz (Horváth A. sz.) – Grumics. Vezető edző: Márton Gábor.

Diósgyőr: Rajics – Vadász, Debreceni (Barczi, 56.), Kádár, Husics (Gohér, sz) – Kosztics, Elek – Bacsa (Tisza, 74.), Batioja, Gosztonyi – Futács. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.

"Az időjárás nem volt tekintettel a szurkolókra. Bár erre a mérkőzésre, a PMFC-MATIAS és a Diósgyőr összecsapására előzetesen sokan voltak kíváncsiak, azért a szemerkélő eső és a hűvös megrostálta a lelátó népét: így is összejött a megszokott 1500-as létszám, de biztosan sokkal többen lettek volna, ha kellemesebb az időjárás.
Márkvárt Dávid forrás: bama.hu
Akik viszont kijöttek, nem unatkoztak. Az első három percben két gól is születhetett volna: szerencsére Batioja ziccerben nagyot hibázott, nem sokkal később a túloldalon Grumics kihasználta helyzetét, s máris vezetett a PMFC-MATIAS. Jónak tűnt ez a forgatókönyv hazai szemszögből, hiszen innentől kezdve a Diósgyőrnek támadóbb szellemben kellett futballoznia, a pécsiek pedig kedvükre kontrázhattak – növelhették is volna az előnyüket, de a második gól nem jött össze. Szerencsére a vendégeknek sem az első, igaz, úgy nehéz is lett volna, hogy negyvenöt perc alatt egyszer sem találták el a kaput.
Szünetben mindkét vezetőedző cserélt, hazai oldalon Rácz Ferenc helyett Horváth Adrián, a diósgyőrieknél Husics helyett Gohér Gergő lépett pályára. Pár perc telt el mindössze, amikor Grumics ziccerbe került, Debreceni azonban gólhelyzetben, a 16-oson belül buktatta. Büntető és kiállítás, gondoltuk mi, semmi, gondolta Solymosi Péter játékvezető. Ott a helyszínen elég durva hibának tűnt ez, s nem sokkal később kiderült, mennyit számított mindez. Innentől kezdve sorozatban jöttek ugyanis a diósgyőri helyzetek: Futács és Kosztics még nem élt a lehetőséggel, Bacsa azonban nem hibázott, kilőtte a hosszút, s ezzel egyenlített.
Kezdődhetett minden elölről, ám a folytatás sajnos már nem volt olyan izgalmas, mint a mérkőzés eleje. Sokat esett a színvonal, mindkét csapat jóval pontatlanabbul futballozott, így a legnagyobb felhördülést az okozta a lelátón, hogy Solymosi Péter játékvezető elküldte a kispadról Márton Gábort, a PMFC edzőjét. Az utolsó percekben még megélénkült a meccs, a 92. percben például Koller Krisztián előtt adódott gólhelyzet, ám bal lábas lövését védte Rajics, így maradt a döntetlen." (bama.hu)
forrás: Nemzeti Sport 2013. november 10.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése