2013. október 31., csütörtök

2013. október 30. Pécsi MFC-Matias - Mezőkövesd Zsőry FC 2-1 (1-0)

Pécsi MFC-MATIAS - Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (1-0)
2013. október 30. Pécs, PMFC-pálya, 1.500 n. Magyar Kupa, 4. forduló, a legjobb 16 közé jutásért.

Vezette: Pintér Csaba (Huszár B., Kóbor P. – Barna G.). S: Hegedüs Cs. 42’, Szalai V. 50’.
Gólszerzők: Koller (18.), Szatmári (51.), illetve Harsányi (53.).

PMFC: Gőcze – Nagy J., Romics, Balogh, Uzoma – Koller, Mohl – Szatmári, Márkvárt (Wittrédi, 92.), Rácz (Deutsch, 56.) – Fröhlich (Horváth A., 78.). Vezető edző: Márton Gábor

Mezőkövesd: Horváth T. – Hegedűs Cs., Szalai, Hegedűs D., Gévay – Kiss M., Pilibaitis – Dobos (Menougong, a szünetben), Bognár, Melczer (Olasz, 72.) – Harsányi. Vezetőedző: Véber György.

(Az első három fordulóban erőnyerő volt a PMFC. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.)

"Azért megvolt a sajátos bája annak, amikor a mérkőzés 34. percében az öt darab mezőkövesdi ultra áténekelte a túloldalra, hogy „Nincsen hangotok”, mire cinikus taps képében jött a válasz a tizenöt fős pécsi kemény magtól.
A miheztartás végett: Magyar Kupa-mérkőzés volt ez két NB I.-es csapat között – szolid érdeklődés mellett (bár, ki tudja, miként ítéljünk meg hazánkban mintegy félezer drukkert). A tét a legjobb 16 közé jutás volt, s mivel erről egy meccs döntött, ráfoghatjuk, hogy ezért óvatoskodott mindkét csapat. A vendégek például olyan szépen adogattak jobbra-balra negyven méterre a pécsi kaputól, hogy már-már csettintettünk, csak aztán hiába vártuk a kövesdi Xavitól az éles felpasszokat, azok valahogy elmaradtak.
Eközben a PMFC szép csendben vezetést szerzett – naná, hogy megint Koller Krisztián volt az eredményes. A bajnokságban már hét gólnál járó középpályás ismét remek ütemben ért a kapu elé egy szabadrúgásnál, s már mehetett is ünnepelni – kétségtelen, nagyon jó formában van. Miként néhány szurkoló is: válogatott dumákat lehetett hallani! A játékvezető és segítői kaptak hideget-meleget, ami, mondjuk, megszokott, de a következő fenyegetéstől mindenkiben megfagyott a vér: „Majd kihúzom a füledből a dugót!”
Szünet után gyorsan növelte előnyét a PMFC, ám mielőtt belelovalhattuk volna magunkat a biztos továbbjutásba, Harsányi révén szépítettek a vendégek. De hiába volt még vissza közel negyven perc, többre nem futotta erejükből, így a piros-feketék 2-1-es győzelmet ünnepelhettek, amivel ott vannak a legjobb tizenhat között – reméljük, lépegetnek még előrébb is." (bama.hu)

MESTERMÉRLEG Lőrincz Emil: - Legfőbb célunkat elértük, továbbjutottunk. Voltak periódusok a mérkőzésen, amikor jól játszottunk, volt, amikor küzdöttünk. Ez is hozzátartozik a futballhoz. Véber György: - A játékunk alapján nem érdemeltünk vereséget. Figyelmetlenségek miatt kaptunk ki.
MESTERMÉRLEG:
Lőrincz Emil: - Legfőbb célunkat elértük, továbbjutottunk. Voltak periódusok a mérkőzésen, amikor jól játszottunk, volt, amikor küzdöttünk. Ez is hozzátartozik a futballhoz. 

Véber György: - A játékunk alapján nem érdemeltünk vereséget. Figyelmetlenségek miatt kaptunk ki. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése