2013. szeptember 30., hétfő

2013. szeptember 29. Újpest FC - Pécsi MFC-Matias 1-1 (1-1)

Újpest FC - Pécsi MFC-MATIAS 1-1 (1-1)
2013. szeptember 29. NB I. 9. f. Budapest, Szusza Ferenc-st. 2.000 m.

Vezette: Bognár Tamás (Albert I., Buzás B. – Fábián M., Farkas Á. – Medovarszki J.)
Gólszerzők: Simon (45.), illetve Grumics (12.)
Sárga lap: Grumics (54.).

Újpest: Balajcza – Vermes, Ngawa, Juanan, Antón – Suljic (Ligot, 82.), Vasziljevics, Balogh B., Simon K. – Kabát, Tshibuabua (Sztaniszavljevics, a szünetben). Vezetőedző: Kozma István.

PMFC: Gőcze – Fodor, Romics, Lantos, Mohl – Nagy J. (Horváth A., 58.), Márkvárt, Szatmári, Wittrédi (Pölöskey, 64.), Uzoma – Grumics (Fröhlich, 77.). Vezető edző: Márton Gábor.

forrás: Nemzeti Sport, 2013. szeptember 30.
"Tud-e rögtön javítani a PMFC-MATIAS a Pápától elszenvedett hazai vereség után? – ez volt a kérdés a tegnap esti mérkőzés előtt. Amely bizony nehezebbnek tűnt, mint, mondjuk, Újmecsekalján megverni a Pápát: az Újpest otthonában sosem egyszerű nyerni, ráadásul a lilák három forduló óta nyeretlenek voltak, tehát nagyon kellett nekik a győzelem.
Persze kellett a pécsieknek is, ami szerencsére látszott is a játékukon. Bátran, kezdeményezően futballoztak, s bár az első lehetőség Kabát előtt adódott, a vezetést ők szerezték meg: úgy látszik, megérte Grumicsot betenni a kezdőbe, mert Uzoma beadására tökéletes ütemben érkezett, és Balajczának esélyt sem adva fejelt a hálóba.
Izgalmasan folytatódott a találkozó, Simon Krisztián ugyanis nem sokkal később kis híján egyenlített – Gőcze Gergő azonban a helyén volt, s nagy bravúrral védett. Ami nem sikerült az Újpestnek, összejöhetett volna a PMFC-nek, Grumics majdnem megszerezte a második gólját, ám Balajcza is kitett magáért. Aztán amikor már mindenki azt hitte, hogy pécsi vezetéssel ér véget az első félidő, jött a slusszpoén egy gyors hazai kontra képében: Simon Krisztián lövésénél már Gőcze sem védhetett.
A második félidő már inkább a hazaiakról szólt. Az Újpest mindent beleadott, hogy kicsikarja a győzelmet, némi fölényben futballozott, de az igazsághoz tartozik, hogy ziccerekig nem jutott. A pécsiek ugyanis nagyon szervezetten és harcosan játszottak, jól oldották meg a védekező feladatokat, ugyanakkor a támadásokra már rendszerint nem futotta erejükből. Ennek ellenére megnyerhették volna a mérkőzést, az utolsó percben Pölöskey lövése után a Juananon megpattanó labda a jobb kapufát érintve került szögletre. Nagy szerencse lett volna, ha ez bemegy – a döntetlen valóban igazságosabb." (bama.hu)
forrás: Nemzeti Sport 2013. szeptember 30.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése