2013. szeptember 21., szombat

2013. szeptember 20. Pécsi MFC-Matias - Lombard Pápa Termál FC 1-3 (1-2)

Pécsi MFC-MATIAS - Lombard Pápa-Termál FC 1-3 (1-2)
2013. szeptember 20. NB I. 8. forduló Pécs, PMFC-stadion, 1.700 n.

Vezette: Vad II. István (Viszokai L., Kis Z. – Berger J., Böcskei B. – Kormányos II. G.)
Gól: Mohl (43. - büntetőből), illetve Orosz (6.), Quintero (39., 65.).
Sárga lap: Romics (38.), ill. Makszimovics (33.), Rodenbücher (43.), Mecsinovics (66.), Szabó O. (79.).
Kiállítva: Supics (74.).

PMFC: Gőcze - Fodor, Romics, Balogh (Nagy J., 80.), Mohl - Horváth A. - Szatmári, Fröhlich (Grumics, 56.), Márkvárt, Uzoma (Wittrédi, 62.) - Pölöskey. Vezető edző: Márton Gábor.

Pápa: Szűcs - Tóth G., Supics, Mecsinovics, Szabó O. - Rodenbücher, Makszimovics (Dóczi, 73.) - Quintero (Németh, 90.), Sekour, Orosz (Kenesei, 66.) - Griffiths. Vezetőedző: Tóth Bálint.


"Sajnos véget ért a PMFC-MATIAS remek sorozata: a pécsiek három győztes bajnoki után hazai pályán kikaptak a Pápától. Volt minden, tizenegyesek és kiállítás is.
A mérkőzés előtt érdekes fülest kaptunk: a lengyel Wisla Krakkó megfigyelőt küldött a bajnokira. Néhány pillanattal később épp mellettünk huppant le a székekre a két úriember. Természetesen rögtön megkérdeztük, kire, kikre kíváncsiak, de nem voltak túl közlékenyek, mindössze annyit nyögtek ki, hogy “Csak nézünk”. Hogy kit és melyik csapatban, nem árulták el, de nagyon a pécsi összeállítást böngészték… Aztán ki tudja, lehet hogy csak a Lech Poznan példáján felbuzdulva egy Lovrencsics-szintű játékost kerestek a Pápában.
Grumics és a PMFC is padlóra elcsúszott...
A témáról gyorsan le kellett akadnunk a mérkőzés elején, mert pörögtek az események. Az első percben Márkvárt majdnem szépségdíjas gólt lőtt, és érezhető volt, hogy a hazaiak szeretnék irányítani a találkozót – ehhez képest az első gólt a vendégek lőtték az első valamirevaló akciójukból. Meg kell hagyni, szép volt.
A PMFC tehát hamar hátrányba került, de a Kecskemét elleni bravúros győzelemből kiindulva különösebben nem féltettük Szatmáriékat. Ott 0-2-ről fordítottak, ez alapján a 0-1 meg sem kottyanhat nekik, gondoltuk, s bár valóban tették a dolgukat a folytatásban is, azért látszott, ellenfél is van a pályán. A pápaiak jól zárták le a területeket, nem hagyták kibontakozni a pécsi támadásokat, el is maradoztak a helyzetek Szűcs kapuja előtt. Egészen a 37. percig, amikor is Pölöskey ziccerbe került, Szűcs védett – aztán ahogy ilyenkor lenni szokott, nem sokkal később a vendégek belőtték a másodikat.
Megvolt tehát az ellenfél kétgólos előnye – jöhetett a pécsi ötös! Sokaknak eszébe jutott a kecskeméti bravúr, rengetegszer felhangzott a lelátón az 5-2-es eredmény, Mohl értékesített tizenegyese láttán pedig mindenki bizakodott, hitt abban, hogy a csoda most is megtörténhet.
A szünet után azonban pécsi gól, gólok nélkül csordogáltak a percek (a helyzetek megvoltak, csak éppen Szűcs még mindig nagyon jó kapus), ezzel párhuzamosan pedig fogyott a remény. Amikor pedig Quintero másodszor is betalált Gőcze kapujába, gyakorlatilag keresztet vethettünk a pécsi feltámadásra.
Illetve: csak majdnem. Pölöskey ugyanis kiharcolt egy újabb tizenegyest, amihez még egy piros lap is dukált, s ekkor még felcsillant a remény. Ám miután a pécsi csatár kihagyta a büntetőt, eldőlt, hogy ezen a meccsen a pécsieknek nem terem babér." (bama.hu)
forrás: Nemzeti Sport 2013. szeptember 21.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése