2013. április 6., szombat

2013. április 5. Pécsi MFC-Matias - Győri ETO FC 0-2 (0-2)

Pécsi MFC-Matias – Győri ETO FC 0-2 (0-2)
2013. április 5. Pécs, PMFC-pálya, NB I. 22. forduló. 2.000 néző.

forrás: bama.hu
Vezette: Bognár Tamás (Takács Gábor, Aradi József - Oláh Gábor).
Gólszerzők: Trajkovic (12'), Kronaveter (29')
Sárga lap: Lázár (49.), ill. Kink (53.), Pilibaitis (60.).
Kiállítva: Balogh (33.), Akassou (70.), ill. Strestík (33.).
PMFC-MATIAS: Dibusz - Lázár, Causic, Balogh, Uzoma - Nagy O. (Gaál 46.), Koller, Akassou, Wittrédi (Dr. Horváth 80.) - Zeljkovic (Szatmári 69.) – Simon A. Vezető edző: Márton Gábor.

Győri ETO FC: Stevanovic - Svec, Lipták, Takács, Völgyi - Trajkovic (Pilibaitis 55.), Kamber, Kronaveter - Varga (Dudás 85.), Strestik - Kink (Andric 73.). Vezetőedző: Pintér Attila.

"Majd ha egyszer modern, fedett stadionja lesz a PMFC-nek, nem csak 2000 néző didereg és ázik a lelátón az aktuális éllovas elleni bajnokin. Tető híján viszont még simán közbeszólt az eső, ilyen pocsék időben sokan még a kutyát sem küldik ki a házból, így hát le a kalappal azok előtt, akik a helyszínen buzdították a piros-feketéket.
forrás: Nemzeti Sport, 2013. április 6.

Akikre természetesen ráfért a lelátóról érkező segítség. A vendég győriek ugyanis kiváló formában vannak, mind a három tavaszi bajnokijukat megnyerték, sőt, a húsz forduló alatt csak egyszer kaptak ki – a legelső fordulóban… Úgy tűnik azonban, hogy sokan nem ezt vették alapul, hanem azt, hogy a formálódó pécsi csapat ígéretes játékot nyújtott a tavaszi meccsein, ezért az összecsapás előtt egyszer csak elkezdett zuhanni a PMFC-siker szorzója a fogadóirodáknál.
Eszerint sokan tettek pénzt arra, hogy Lőrincz Emil együttese megveri a listavezetőt – a 12. percben valószínűleg idegesen beletúrtak a hajukba. A Győr ugyanis Trajkovics góljával vezetést szerzett, de ami nagyobb probléma, hogy dominált is. Wittrédiék nem úgy kezdték a mérkőzést, ahogy kellett volna, lassúnak és körülményesnek tűntek, amit igen gyorsan kihasználtak a vendégek. Aztán néhány percnyi ébredezés és az ennek köszönhető Simon Attila-ziccer után máris jött a következő gyomros: Kronaveter is betalált, a feladott szelvények közül jó néhány pedig ekkor már talán a szemetesben is végezte. A szünetig ugyan többször is felcsillant a remény a szépítésre, de a hazaiak nem úgy sáfárkodtak a helyzeteikkel, mint az ellenfél, így hát a félidőre maradt a 0-2.
Szünetben Turi Zsolt, a PMSC korábbi kiváló játékosa még bizakodóan nyilatkozott, úgy érezte, a döntetlent kiharcolják a piros-feketék. Huszonöt perccel később már biztosan mást mondott volna – addigra ugyanis Akassou is piros lapot kapott, így a hazaiak emberhátrányba kerültek. Ezzel pedig számukra végképp elúszott a pontszerzés lehetősége, még annak is örülhettek, hogy maradt a kétgólos vereség." (bama.hu)
forrás: Nemzeti Sport, 2013. április 6.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése