2013. március 31., vasárnap

2013. március 30. Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Pécsi MFC-MATIAS 0-2 (0-0)

Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Pécsi MFC-MATIAS 0-2 (0-0)
2013. március 30. Kecskemét, NB I. 21. forduló. 1.098 néző.

forrás: Nemzeti Sport, 2013. március 31.
Vezette: Veizer Roland (Kispál Róbert, Viszokai László - Kovács J. Zoltán). 
Gól: Grumic (56.) Simon (82.).
Sárga lap: Póti 25', Rajczi 44', Vaskó 66', Joszeliani 68' illetve Causic 26', Balogh B. 52'.
Piroslap: Vaskó Tamás 67'.

KTE-Phoneix Mecano: Antal – Mogyorósi, Póti, Vaskó, Forró (Salami 80.) – Vukaszovics – Pekár, Szavics (Joszeliani 63.), Mohl – Burgos, Rajczi (Yannick 63.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

PMFC-MATIAS: Dibusz – Nagy O., Causic, Balogh, Uzoma – Akassou, Wittrédi (Gaál 80.), Koller – Dr. Horváth (Szatmári 46.) - Grumic, Simon (Beke 89.). Vezető edző: Márton Gábor.

forrás: bama.hu
"Bár mindenki látja, érzi, hogy a PMFC labdarúgócsapata az új szakmai stáb irányításával folyamatosan fejlődik, lépked előre, azért az eredményeknek sem szabad elmaradniuk. Márpedig a piros-feketék a legutóbbi három tétmeccsüket elbukták (a debreceni bajnokit, valamint a Videoton elleni két Ligakupa-mérkőzést), ezért nagyon fontos volt, hogy a hozzájuk hasonló játékerőt képviselő Kecskemétet megverjék.Sikerült is, ráadásul úgy, hogy a pécsiek idegenben is végig jobbak voltak ellenfelüknél. Pedig jó néhány problémával meg kellett birkózniuk. Lázár Pál és Horváth Adrián eltiltás miatt nem játszhatott, Fodor Ferenc a pénteki edzésen megsérült, így el sem utazott a csapattal, Zoran Zseljkovics a Videoton elleni Ligakupa-meccsen hasizom-húzódást szenvedett, a mély tlajon nem merték kockáztatni a játékát, s végül Gaál Miklós is csak mostanra épült fel sérüléséből. Így fordulhatott elő, hogy Nagy Olivér a jobbhátvéd pozíciójában találta magát: Sisa Tibor U20-as válogatottjában már szerepelt ezen a poszton, s Kecskeméten bizonyította, hogy most is megállja a helyét a védősorban.
De nem csak ő állta meg a helyét ezen a mérkőzésen, hanem az összes csapattársa. A PMFC már az első félidőben is irányított, de ekkor még nem tudott betalálni a kecskeméti kapuba. Ami késik, nem múlik: a szünet után Grumics fejesével vezetést szereztek a vendégek, akik Vaskó kiállítása miatt emberelőnybe kerültek, s Simon révén a hajrában megduplázták előnyüket. A hátralévő néhány percben pedig még két–három gólt szerezhettek volna – de túl jószívűek és pontatlanok voltak.
– Tudtuk, hogy nehéz pálya lesz és nem lesz könnyű rajta futballozni, a küzdelem fog dominálni – értékelt Lőrincz Emil vezetőedző. – Egyik csapat, így mi se játszottunk kimondottan jól, viszont nekünk volt több kialakított gólhelyzetünk, a Kecskemét inkább pontrúgásokból veszélyeztetett. Ezért mondhatom, hogy megérdemelten nyertünk. A kiállítás után könnyebb dolgunk volt, hiszen ember- és gólelőnyben játszottunk. Ott már a fiúk igazán éretten játszottak abból a szempontból, hogy megtartották a labdát és ha kellett gyors támadásokat vezettünk.
A lefújás után érthetően nagy volt a boldogság a pécsieknél, s a csapattársak láthatón nagyon örültek annak, hogy Simon Attila megszerezte első bajnoki gólját a PMFC színeiben. Jó volt azt is látni, hogy újabb fiatal mutatkozhatott be, vagyis a szakmai stáb nem fél lehetőséget adni a pécsi tehetségeknek: a 18 éves Beke Péter ráadásul majdnem góllal mutatkozott be, ám emelése nem volt tökéletes, a hazai kapus beleért. Az U19-es csapattársai másnap már reagáltak is a történtekre, a legnépszerűbb közösségi oldalra feltették a világ legszebb átemelős góljait. Reméljük, Beke tanul belőlük, és legközelebb lekopírozza az egyiket!" (bama.hu)
forrás: Nemzeti Sport, 2013. március 31.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése