2012. augusztus 31., péntek

2012. augusztus 31. Pécsi MFC-Matias - Kecskeméti TE 0-1 (0-0)

Pécsi MFC-Matias – Kecskeméti TE 0-1 (0-0)
2012. augusztus 31. Pécs, PMFC-stadion. NB I. 6. forduló. 2000 néző. 

Vezette: Iványi Zoltán (Albert István, Horváth Róbert – Szilasi Szabolcs) 
Gól: Balázs Zsolt 83’
Sárga lapOkoronkwo (62.), ill. Pekár (32.), Patvaros (38.), Vaskó (70.), Jorginho (71.).

PMFC: Dibusz - Causic, Fodor, Krejci, Horváth Adrián - Bodnár L. (Nagy Olivér 46’), Uzoma, Wittrédi, Akassou (Demjén 79’) – Okoronkwo, Grumic (Szatmári L. 72’). Vez.edző: Supka Attila.

KTE: Borszéki Csaba – Kószó Balázs, Vaskó Tamás, Balogh Béla, Varga Róbert – Forró Gyula, Patvaros Zsolt (Sós Márkó 58’), Vladan Savic, Pekár László (Balázs Zsolt 75’) – Litsingi, Pereira Da Silva (Salami 92’). Vez.edző: Török László.


bama.hu
"Nyerni kell! – mindenki így volt ezzel a pénteki délutáni bajnoki előtt. A PMFC utoljára az első fordulóban győzött, azóta csak három iksz jött össze, és becsúszott egy vereség.
A Kecskemét ellen pedig becsúszott a második – óriási meglepetésre. Bár, a tizedik perc környékén a játék alapján már sejteni lehetett, hogy ez nagyon nehéz, nyögvenyelős meccs lesz, amelyen biztosan nem javítanak gólkülönbséget a piros-feketék. A vendégek ugyanis alaposan megszervezték a védekezésüket, pécsi támadások esetén gyakorlatilag mindenki bekkelt, egyedül Jorginho kevereghetett elöl. Maradt is rá úgy három–négy védő…
Az ellenfél taktikája azt eredményezte, hogy a pécsiek alig-alig tudtak helyzetbe kerülni. A legveszélyesebb hazai játékos Wittrédi Dávid volt, aki messziről is tüzelt becsülettel, voltak jó próbálkozásai, de a kecskeméti kapus, Borszéki mindent fogott. A többiek, így például Grumics, vagy éppen Okoronkwo, jobbára vergődtek a túlerő szorításában, nem is csodálkoztunk rajta, hogy a szünetben Supka Attila cserélt. Igaz, mint később kiderült, Bodnár László megsérült, ám Nagy Olivér behozatala egyértelmű jel volt: egy kreatív játékos pályára küldésével akart lendíteni csapata játékán a vezetőedző.
Nem igazán sikerült. Sem Nagy Olivér, sem a később beszálló Szatmári Loránd és Demjén Gábor nem tudott annyit hozzátenni, hogy a PMFC begyötörjön egy gólt. Egyre inkább az erőlködés jellemezte a pécsiek játékát, többen is egyénieskedtek – nyoma sem volt annak a látványos, gördülékeny futballnak, amit az utóbbi hetekben produkáltak. És ahogy ilyenkor lenni szokott, a végén jött a feketeleves: egy újabb gyermeteg hiba végén a Kecskemét lőtt egy gólt, amivel elvitte a három pontot.
A szurkolóknak persze nem tetszett a produkció – igazuk is volt. A PMFC kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtott, Supka Attila cseréi sem jöttek be. A Kecskemét akarata érvényesült, a hazaiak nem tudtak fogást találni ellenfelükön. Még jó, hogy a helyszínen kevesen látták a mérkőzést (a mindössze ezerötszáz néző elég elgondolkodtató…), akik pedig tévében nézték, remélhetőleg idejében kapcsoltak – és elkapcsoltak." (bama.hu)

MESTERMÉRLEG:

Supka Attila: Hiába dolgoztunk ki helyzeteket, nem tudtunk gólt rúgni. A gólt sem értettem, három az egyes szituációban kaptunk, ezt le kellett volna védekeznünk. Bízom benne tudunk még erősetni, mert kevesen vagyunk. Minőségben előre játékban kell ember, mert a játékunk nem volt hatékony. Remélem ebben a két hétben össze tudjuk rakni a csapatot. Ma a célfutball nyert valóban, ahogy kollégám is mondta.

Török László: - Ma a célfutball nyert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése