2011. augusztus 14., vasárnap

2011. augusztus 13. Pécsi MFC - Kecskeméti TE 2-2 (2-1)

Pécsi MFC – Kecskeméti TE 2:2 (2:1)
2011. augusztus 13. Pécs, PMFC-st. NB I. 5. f. 5000 n.

Vezette: Iványi Zoltán (Albert István, Kormányos II. Gábor – Lovas László).
Gól: Bajzát 21’, Todorovic 24’ ill. Gyurcsó 36’, 85’.
Sárga lap: Törtei, Simonfalvi, Todorovic ill. Kószó, K. Foxi.

Pécsi gólöröm. foto: bama.hu
PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Todorovic, Törtei – Pintér, Scepanovic – Horváth Zs. (Goia 56’ Marovic 79’), Gyánó, Nagy O., - Bajzát P. (Frőlich 46’9 Vez.edző: Mészáros Ferenc.

KTE: Ribánszki László – Kószó Balázs, Balogh Béla, Gyagya Attila, Mohl Dávid – Bertus Lajos (Bodiong Ebala 75’), Vladan Savic – Gyurcsó Ádám, Jovica Stokic (Kethevoama Foxi 56’), Bori Gábor – Simon Attila (Litsingi 56’). Vez.edző: Tomislav Sivic.

"Már a mérkőzés előtt jó negyedórával látni lehetett, hogy szokatlanul sokan lesznek az újmecsekaljai stadionban. Az élvonalban zsinórban aratott négy győzelem megtette hatását, a kezdésre mintegy ötezren foglaltak helyet a lelátókon, s talán a csodálatos hangulatnak is köszönhető, hogy a két csapat nem teketóriázott: rögtön belevágott a közepébe.
ersze előtte még mindenki csodálkozott egy sort azon, hogy a korábbi kiváló pécsi csatár, Tököli Attila nem került a kezdőbe, sőt a keretbe sem (állítólag a pénteki edzésen megsérült), de aztán úgy fogta fel a többség, hogy jobb is, ha nincs a pályán. Akik azonban ott voltak, mindent megtettek azért, hogy szórakoztassák a közönséget: jöttek a lövések a pécsiektől, a kecskemétiektől, s a gól sem váratott magára sokáig.
Sőt, a gólok! A 21. percben ugyanis előbb Bajzát fejéről került a kecskeméti kapuba a labda, s a szurkolók nagy része még ennek a találatnak örült, amikor két perccel később Todorovics is betalált. Hogy mindkét gólban benne volt a vendégkapus, Ribánszki, az legyen az ő baja, a lényeg, hogy a PMFC vezetett 2-0-De már ekkor látni lehetett, hogy a Kecskemét nem törődik bele a vereségbe. Tomiszlav Szivics együttese ment előre rendületlenül, s egy nagyon eltalált lövéssel még a szünet előtt sikerült is szépítenie.
A második félidő kicsit álmosabban indult, ám a színesbőrű kecskeméti légiósok, Foxi, Litsingi és Ebala beállásával megpezsdült az élet. Sajnos a pécsi kapu előtt. Az utolsó harminc perc ugyanis egyértelmű vendégfölényt hozott, a hazaiak nem tudták megtartani a labdákat, kevés helyzetig jutottak, míg a Kecskemét egyre veszélyesebben futballozott. A 85. percben Gyurcsót feltartóztatni, egyenlített, s a hátralévő rövid időben csapata még a győzelmet is megszerezhette volna. Dibusz azonban egy óriási bravúrral kifogta azt, amit már szinte mindenki bent látott, így a hihetetlenül izgalmas, élvezetes mérkőzés döntetlennel zárult." (bama.hu)
Nemzeti Sport, 2011. augusztus 14.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése