2011. április 4., hétfő

2011. április 3. Gyirmót FC - Pécsi MFC 2-1 (2-0)

Gyirmót FC – Pécsi MFC 2-1 (2-0)
2011. április 3. Győr, Alcufer-st. NB II. Nyugati cs. 20. forduló, 1.000 néző.
Vezette: Andó-Szabó Sándor (Kispál Róbert, Ring György – Kovács Gábor Péter).
Góllövő: Laki 27’, Baumgartner 45’ ill. Kvekveskiri 55’.
Sárga lap: Weitner (71.), Böjte (91.), ill. Regedei (39.), Nagy J. (65.), Godslove (71.), Todorovics (83.).
Piros lap: Lantos (24. perc).

Gyirmót: Deli – Bognár, Böjte, Kozmér, Szabó Cs. – Czanik (Homonyik, 61.), Tóth B., Baumgartner (Polyák, 68.), Nagy L. – Laki, Weitner (Tóth N., 76.). Vezetőedző: Kiprich József.

PMFC: Dibusz – Nagy J., Lantos, Todorovics, Fodor – Regedei (Pavicsevics, 52.), Pintér – Godslove (Turi, 74.), Wittrédi (Kvekveskiri, 32.), Nagy O. – Gyánó. Vezetőedző: Mészáros Ferenc.

"Micsoda falusi pálya, jegyezte meg a mellettem ülő kolléga, Horváth László. Igaza volt, a gyirmóti játéktér úgy nézett ki, mint egy mező, amin keresztülhajtottak egy birkanyájat.
A PMFC legnagyobb riválisát azonban nem a pályája alapján kell megítélni. Kiprich József együttese az utóbbi években állandóan harcban van a bajnoki címért, fel akar kerülni az élvonalba, s mindig ott van az élbolyban. Ugyanúgy, mint a Pécs.
A két csapat vasárnapi rangadóját mindkét oldalon nagy várakozás előzte meg. Sajnos a piros-feketékért szorítók az első félidő után valószínűleg úgy gondolták, bár csak ne közvetítette volna a Sport2 ezt a mérkőzést. Mészáros Ferenc együttese ugyanis nyomokban sem emlékeztetett egy bajnokesélyesre: a gyirmótiak uralták a találkozót, s a vendégek hibáit kihasználva kétgólos előnybe kerültek. Ami lehetett volna több is, ha Dibusz Dénes nem véd káprázatosan. A pécsi kapus a 14. percben büntetőt hárított, s utána is állta a sarat. Szükség is volt a jó teljesítményére, mert a 24. perctől Lantos Levente kiállítása miatt már emberhátrányban játszott csapata, a hazaiak pedig megérezték a vérszagot.
Félidőben úgy tűnt, itt a vége. A kétgólos előny és az emberhátrány soknak tűnt, főleg a rivális otthonában.
A szünet után azonban legalább harcolt, küzdött, hajtott a PMFC, s a csereként beálló Kvekveskirinek köszönhetően szépített is. Többre azonban nem futotta, s ha végigböngésszük a mérkőzés statisztikáját, nyugodtan kijelenthetjük, nem is érdemeltek volna pontot a piros-feketék. A Gyirmót ugyanis sokkal többet tett a győzelemért: jóval többször lőtt kapura, amit sokszor el is talált, míg a pécsiek a grúz középpályás gólján kívül semmi veszélyt nem jelentettek.
– Néhány játékos mentális, vagy tudásbeli hiányosságok miatt egyszerűen képtelen azokat a dolgokat megvalósítani, amiket gyakorolunk, amiket kérünk tőlük – kezdte a mérkőzés utáni értékelését Mészáros Ferenc vezetőedző. – A három meccsünkön három gólt rúgtunk, mindegyiket begyakorolt pontrúgás után. Vagyis egyet sem lőttünk akcióból! A csapatot most kétszer is átszerveztük, egyszer a kiállítást követően, majd még egyszer, mert a döntetlent ki akartuk csikarni: ennek érdekében átálltunk a kétcsatáros játékra.
Sajnos az eggyel több támadóval sem mentek sokra az emberhátrányban küzdő pécsiek, így a vége vereség lett. Amikor megkérdeztük Mészáros Ferencet, hogy érzik magukat, így válaszolt: „Hát, nem vagyunk boldogok!”
Egyetlen PMFC-szurkoló sem az. A bajnoki cím és a feljutás ugyanis megint távolabb került. Ahogy az egyik kolléga megjegyezte, jövőre sem jön ide a Fradi. Vitatkozni nem volt kedvünk vele, de ide azért még optimistán leírhatjuk: a bajnokságból még tíz forduló visszavan, vagyis könnyedén be lehet fogni a Gyirmótot." (bama.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése