2009. augusztus 9., vasárnap

2009. augusztus 8. Pécsi MFC - Barcsi SC 2-0 (0-0)

Pécsi MFC – Barcsi SC 2-0 (0-0)
2009. augusztus 8. Pécs, PMFC-st.  NB II. Nyugati cs. 1. forduló. 1.000 néző.

Lovrencsics Gergő két góllal kezdte a bajnokságot
foto: Dunántúli Napló
Vezette: Németh Ádám (Márton Zsolt, Sebestyén László).
Gól: Lovrencsics Gergő 60’, 80’.
Sárga lap: Fülöp (40.), Horváth P. (53.), Kottán (90.).
Szögletarány: 8-9 (3-5).

PMFC: Hegedüs – Simonfalvi, Stark, Sütő, Szamosi – Nagy O. (Berdó, 74.), Lantos, Kecskés, Fónai – Lovrencsics (Szabó L., 81.), Gyánó (Horváth Zs., 58.). Vezetőedző: Botos Antal.

Barcs: Dibusz – Papizsanszkij, Matus, Horváth P., Pókos – Kiss M., Fülöp (Wojtczek, 70.), Kottán, Zsömlye – Kordé (Arnold, 83.), Szabó Cs. (Egle, 85.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc.

"A mérkőzés előtt a klubházban látszólag oldott volt a hangulat, senkin sem látszott, hogy halálra izgulná magát a Barcs elleni idénynyitó miatt. Igaz, a nyári igazolások láttán sok félnivalója nem lehetett a PMFC-nek, hiszen például Stark Péter személyében egy válogatott védő érkezett, és Regedei Csaba sem a másodosztály színvonalát képviseli. Ugyanakkor előbbiről olyan híreket lehetett hallani, hogy nagyon megviselte, hogy el kellett jönnie Győrből, s többen elképzelhetőnek tartották, hogy a jelenlegi Stark még nem az „igazi” Stark lesz. Szerencsére a mérkőzés végén nyugodtan ki lehetett jelenteni: nincs vele semmi probléma. Regedei pályára lépésére viszont még várni kell, a játékengedélye ugyanis nem érkezett meg – a rossz nyelvek szerint várhatóan az utolsó pillanatban, vagyis augusztus végén adja csak ki előző klubja, a Dunaszerdahely, mert anyagi vitába bonyolódott az egyesülettel.
A Barcs elleni találkozó előtt volt időnk szót váltani Bérczy Balázs ügyvezető igazgatóval is, aki kérdésünkre elmondta, dolgoznak azon, hogy egy csatárt még szerződtessenek. Vasárnap érkezik is egy támadó (hogy szerb, vagy bosnyák, azt nem tudták eldönteni, így maradjunk annyiban, hogy délszláv), őt néhány napig teszteli a pécsi csapat." (bama.hu)

MESTERMÉRLEG:

Botos Antal: – Minden idénynyitó nehéz, különösen egy olyan csapat ellen, amelyik tördeli a játékot. Öröm volt nézni a pécsi Dibusz Dénest, remélem ilyen ütemben fejlődik tovább.

Mészáros Ferenc: – Jól kezdtük az első félidőt, de sajnos nem mi rúgtuk az első gólt. Jól védekeztünk, játékunk alapján több volt bennünk, mint a mai vereség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése