2009. május 31., vasárnap

2009. május 30. Lombard Pápa Termál FC - Pécsi MFC 1-0 (0-0)

Lombard Pápa Termál FC – Pécsi MFC 1-0 (0-0)
2009. május 30. Pápa, Perutz-st. 3.500 n. NB II. Nyugati cs. 28. f.

Bali (sárga mezben) lőtte az élvonal küszöbére a Pápát
forrás: Nemzeti Sport, 2009. május 31.
Vezette: Arany Tamás (Erős Gábor, Vámos Tibor).
Gól: Bali P. 80’.
Sárga lap: Gyánó 32’, Presinger 59’, Szalai T. 85’.
Kiállítva: Hegedűs L. 91’.

Pápa: Szűcs – Nagy S., Tóth, Rajnay, Farkas – Varga G. (Venczel, 79.), Gyömbér, Heffler, Bárányos – Alex (Szabó Zs., 91.), Bali. Vezetőedző: Véber György.

PMFC: Hegedüs – Kovács G., Lantos, Szabados, Présinger – Berdó (Nagy O., 66.), Sipos, Szalai, Schrancz (Koplárovics, 83.) – Lovrencsics, Gyánó (Horváth Zs., a szünetben). Vezetőedző: Botos Antal.

"Óriási tétje volt a labdarúgó NB II. Nyugati csoport szombati rangadójának, hiszen amelyik csapat győz, gyakorlatilag annak marad esélye a bajnoki címre, vagy ami még ennél is fontosabb, az élvonalbeli indulás kiharcolására. Ennek megfelelően csodálatos hangulatot teremtettek a szurkolók, Pécsről is több százan érkeztek, hogy szorítsanak kedvenceiknek.
Az első félidőben biztosan nem bánták meg, hogy sokat utaztak. A PMFC-nek volt több helyzete, s a hajtós első negyvenöt percben Lovrencsics akár két gólt is lőhetett volna. Szűcs Lajos azonban mindkétszer hárított – hiába, kiváló kapusa van a pápai csapatnak.
Szünet után változott a játék képe, fölénybe kerültek a hazaiak, akiknek csak a győzelem lehetett elfogadható eredmény. Bárányosék mindent meg is tettek a sikerért, sokszor teremtettek gólveszélyes helyzetet a pécsi kapu előtt, s bizony nemegyszer csak Hegedüsön múlott, hogy nem került a kapuba a labda. A 80. percben azonban már ő sem tudott hárítani.
A meccs nagyon feszült hangulatú volt, s a végén el is szabadultak az indulatok. Előbb Hegedüs kapott piros lapot, majd a vendég drukkerek elözönlötték a pályát. Voltak, akik egyenesen a hazai edzőt, Véber Györgyöt próbálták elkapni, mások a hazai táborral szerettek volna összeverekedni. A rendezők nem álltak a helyzet magaslatán, így csak hosszú percek múltán csillapodtak le a kedélyek.
Fájó kijelenteni, de miután már csak két forduló van hátra a bajnokságból, s a Pápa például a jövő héten játék nélkül kap három pontot (a már visszalépett Dunaújvárossal mérkőzne), a PMFC nem fog felkerülni az élvonalba. A következő szezonban ismét meg kell próbálni." (bama.hu)
Nemzeti Sport, 2009. május 31.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése