2009. május 24., vasárnap

2009. május 23. Pécsi MFC - Felcsút FC 5-0 (2-0)

Pécsi MFC – Felcsút FC 5-0 (2-0)
2009. május 23. Pécs, PMFC-st. 1.600 n. NB II. Nyugati cs. 27. f.


Vezette: Kassai Viktor (Vámos Tibor, Butkai Zsolt).
Góllövő: Berdó 7’, Fónai 16’, Horváth Zs. 58’ 70’, Lovrencsics 89’.
Sárga lap: Berdó 8’, Nagy O. 53’ ill. Bakos Sz. 53’.

PMFC: Hegedüs – Kovács G., Lantos, Szabados, Présinger – Berdó (Horváth Zs., 54.), Sipos, Szalai (Schrancz, a szünetben), Fónai – Nagy O. (Gyánó, 72.), Lovrencsics. Vezetőedző: Botos Antal.

Felcsút: Farkas – Gálos, Vaszicsku, Trampler, Pető (Kovács T., 62.) – Sándor I., Bakos, Fejes – Lattenstein, Palkó (Vakulya, 65.), Móri (Kőbányai, 79.). Vezetőedző: Mózner János.

Vezette: Kassai Viktor
"Indulj már! Most maradjál ott! Menj oda! Menj már oda! Figyeltük a PMFC új vezetőedzőjét, Botos Antalt a sajtópáholyból, s bizony a szakvezető legalább úgy pörgött, mint a csapata. Nem nagyon akaródzott neki leülni a kispadra, inkább állt, mutogatott, kiabált, ahogy csak a torkán kifért. Játékosaira pedig átragadhatott valami, mert úgy mentek, hajtottak, hogy ezt a meccset pécsi szurkolóként valóban öröm volt nézni.
Legutóbbi két bajnokiján parádésan szerepelt a PMFC, Százhalombattán 6-0-ra, majd szombaton a Felcsút ellen 5-0-ra győzött. Az eredmények önmagukért beszélnek. Ugyanakkor az össznépi hurráhangulat közepette érdemes megjegyezni: ezek az ellenfelek nem a tabella első feléhez tartoznak, az igazi erőfelmérő csak most következik. A hétvégi, pápai mérkőzésen kiderül, kinek marad reális esélye a feljutásra.
Mármint a Gyirmóton kívül, persze. A jelenlegi listavezetőt mintha rendre kihagynánk a számításból, pedig még mindig az első helyen trónol, újra és újra nyer. Ahogy az egyik kolléga fogalmazott: „Addig-addig pápázunk, amíg a Gyirmót megnyeri a bajnokságot.”
De visszakanyarodva a szombati győzelemhez: a sikerhez mindenki hozzátette a magáét, elsősorban Berdó Balázs, Nagy Olivér, Fónai Balázs, Lovrencsics Gergő és Horváth Zsolt brillírozott. És valószínűleg hozzájuk hasonlóan jó meccse lett volna a keresztszalag-szakadása miatt hiányzó Wittrédi Dávidnak is, aki az utóbbi hetekben kiválóan futballozott. S mint szombaton kiderült, a pécsi szurkolók egy ideig még gyönyörködhetnek a szabadrúgásgóljaiban: a PMFC négyéves szerződést kötött a 21 éves, remek középpályással." (bama.hu)

MESTERMÉRLEG:

Botos Antal: – Nagyon kultúráltan futballozó ellenféllel szemben értük el ezt a mai öt gólt. Nem volt mindig egyértelmű a fölényünk, de végül teljesítettük, amit akartunk.

Mózner János: – Esélytelenként érkeztünk, úgy is megyünk haza. Mezőnyben voltak ügyes dolgaink, de a Pécs fölénk kerekedett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése