2009. április 10., péntek

2009. április 9. Pécsi MFC - Bp. Honvéd FC 1-0 (0-0)

Pécsi MFC – Budapest Honvéd FC 1-0 (0-0)
2009. április 9. Pécs, PMFC-st. 2.500 n. Ligakupa, elődöntő, visszavágó.

Gyánó Szabolcs bemutatkozott
Vezette: Vad II. István (Ring György, Tóth II. Vencel).
Gól: Gyánó 59’.
Sárga lap: Berdó (19.), Gyánó (35.), Présinger (63.), ill. Fazakas (14.), Smiljanic (19.), Diego (61.), Lungu (90.).
Kiállítva: Filó 45’.

PMFC: Hegedüs – Simonfalvi (Kalmár, 83.), Racskó (Nagy J., a szünetben), Kovács G., Présinger – Berdó (Lovrencsics, 71.), Lantos, Szalai, Fónai – Wittrédi (Nagy O., a szünetben), Gyánó (Koplárovics, 66.). Vezetőedző: Róth Antal.

Budapest Honvéd: Rabóczki – Dobos, Smiljanic (Magoc, 55.), Debreceni, Filó – Fazakas (Abass, 51.), Lungu, Hidi (Vukmir, 70.), Diego – Stojakovic (Hercegfalvi, 58.), Abraham (Arsenijevic, 83.). Vezetőedző: Sisa Tibor.

"Továbbjutott PMFC, kettős győzelemmel.Aki kilátogatott a stadionba, vagy a tévében nézte ezt a mérkőzést, biztosan nem bánta meg. Izgalmas, helyzetekben gazdag, jó meccset játszott ugyanis a PMFC az élvonalbeli Budapest Honvéddal – ahogy az egy kupaelődöntőben illik.
Az első húsz percben azért a pécsi torkokra fagyasztotta a szót a vendégcsapat, ez idő alatt ugyanis nem csak gólt lőhetett volna, helyzetei alapján megnyerhette volna a párharcot. Abraham azonban elpuskázta összes lehetőségét, s ezután már a pécsiek jöttek. A hazai középpályások (főleg Berdó) agresszíven, gyorsan, agilisan futballoztak, s Szalai lábában már a 32. percben benne volt a gól. Kihagyta a ziccert, miként a félidő utolsó pillanatában a büntetőt is – igaz, ennél az esetnél legalább kiállították Filót.
Szünet után rögtön a PMFC kezdeményezett, ígéretes akciókat vezettek a piros-feketék, s bár Fónai és Gyánó is betalálhatott volna, itt is kimaradtak a kecsegtető lehetőségek. Egészen addig, amíg a pécsi színekben első mérkőzését játszó Gyánó Szabolcs ragyogó gólt nem lőtt: a lefújás után a klubházban sokan nézték a televíziós visszajátszást, s bizony mindenkinek nagyon tetszett a találat. Ami nagyon fontos gól volt, hiszen gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutást.
A lefújás előtt néhány perccel a B-közép rigmusára felállt az egész közönség, s közösen ünnepelte a Ligakupa döntőjébe kettős győzelemmel jutó pécsi csapatot. A fináléban a PMFC a Fehérvár együttesével találkozik." (bama.hu)

MESTERMÉRLEG:

Róth Antal: – Nagyon megilletődötten kezdtük a mérkőzést, rendre elveszítettük a párharcokat. Húsz percnek kellett eltelni ahhoz, hogy lábra kapjunk. A tizenegyest ugyan nem rúgtuk be, de emberelőnybe kerültünk. A második félidő első húsz percében nagy nyomás alá helyeztük az ellenfelet, és meg is tudtuk szerezni a vezetést.

Sisa Tibor:Jó meccset látott a közönség. Győzni szerettünk volna, ez látszott is a játékunkon. A kiállítás után szét kellett futnunk magunkat, ez még a szombati mérkőzésünkre is kihatással lesz.

Nemzeti Sport, 2009. április 10.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése