2009. március 30., hétfő

2009. március 29. Bp. Honvéd FC - Pécsi MFC 0-1 (0-0)

Budapest Honvéd FC – Pécsi MFC 0-1 (0-0)
2009. március 29. Bp, Bozsik-st., 500 néző. Ligakupa, elődöntő, 1. m.

Vezette: Farkas Ádám (Kispál Róbert, Vámos Tibor).
Gól: Berdó B. 82’.
Sárga lap: Filó T. 41’ ill. Berdó B. 82’.

Bp. Honvéd: Tóth I. – Fazakas (Diego 38’), Smiljanics, Filó, Dobos – Magoc, Abbass, Stojakovic (Horváth l. 84’), Maróti (Abraham 52’) – Hidi, Hercegfalvi (Arsenijevic 78’). Edző: Sisa Tibor.

PMFC: Hegedűs L. – Nagy J., Kovács G., Lantos, Fónai (Simonfalvi 91’) – Wittrédi (Lovrencsics 60’), Kulcsár, Sipos, Schrancz (Berdó B. 60’) – Szalai, Horváth Zs. (Nagy O. 60’) Edző: Róth Antal.

"Azt túlzás lenne kijelenteni, hogy a PMFC fél lábbal már a Ligakupa döntőjében lenne, de az biztos, hogy a Budapest Honvéd otthonában aratott 1-0-s győzelemmel legalább a nagylábujját betette a fináléba. Róth Antal együttese bravúrosan szerepel a sorozatban, egyetlen másodosztályú csapatként jutott el idáig, s most már jó esélye van arra, hogy az elődöntőből is továbblépjen.
– Minimális előnyt szereztünk, de még van egy visszavágó – mondta Márton Gábor, a PMFC másodedzője. – Vasárnap rendkívül jól játszottunk, annak ellenére, hogy nem a ránk jellemző felállásban léptünk pályára, de így is egységesek voltunk, és a helyzetek alapján közelebb is álltunk a győzelemhez. Nagyon élvezem az itteni munkámat, de hozzá kell tennem, nyáron roppant nehéz döntést hoztam, amikor eljöttem Kozármislenyből, ahol marasztaltak. Róth Antal viszont felhívott, elmondta, hogy ragaszkodik ahhoz, hogy én legyek a segítője, és én ezek után elvállaltam a feladatot.
Pedig két nagyon különböző habitusú emberről van szó, hiszen a vezetőedző csendesebb, megfontoltabb, míg Márton Gábor inkább szókimondóbb fajta. Ebből mégsincs semmiféle probléma. „Valóban így van, talán éppen azért is választott, mert tudta, hogy én nem fogok neki bólogatni, megmondom, ha más a véleményem. Szerencsére azonban nagyon kevés dologban nem értünk egyet, hasonlóak a futballról alkotott elképzeléseink. És nagyon örömteli, hogy jó irányba haladunk” – fogalmazott a közös munkáról Márton Gábor.
A Honvéd elleni párharc viszszavágóját nagy valószínűséggel április 9-én, csütörtökön 18 órakor játsszák, a találkozót a Sport Televízió közvetíteni szeretné. Ha a PMFC továbbjutna, 1990 után játszhatna újra kupadöntőt: akkor Tatabányán Garami József tanítványai éppen a Honvédot verték 2-0-ra, elhódítva a Magyar Kupát." (bama.hu)

Nemzeti Sport, 2009. március 30.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése