2008. július 17., csütörtök

2008. július 16. Kecskeméti TE-Ereco - Pécsi MFC-Pécs Pláza 2-0 (1-0)

Petőfi Népe, 2008. július 17.
Kecskeméti TE-Ereco – Pécsi MFC 2-0 (1-0)
2008. július 16. Kecskemét, felkészülési mérkőzés, 600 néző.

Vezette: Berki J.
Góllövő: Kalmár (öngól), Savic (11-esből).

KTE, 1. félidő: Mitrovics - Schindler, Lovrics, Grkinics, Koszó - Csordás, Szavics, Csukics, Koncz - Montvai, Yannick
2. Jélidő: Tóth Z. - Schindler, Gyagya, Lungu, Farkas I. - Menyhárt, Litingui, Alempijevics, Kormos - Rusvay, Balázs J. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.

PMFC: Herbert – Kalmár, Lantos, Szabados, Megyesi (Nagy A.) – Berdó (Dara), Szalai (Törtei), Fónai (Gulyás), Kulcsár (Arnold) – Szabó N. (Wittrédi), Lovrencsics. Vezetőedző: Nagy Tamás.

"Első osztályú gárdával mérkőzött meg a PMFC csapata. A pécsiek az élvonal újoncával, a Kecskeméttel játszottak, és ideális fociidőben szenvedtek 2-0-ás vereséget úgy, hogy a mérkőzésen egy percig sem játszottak alárendelt szerepet. Jellemző, hogy a két találat közül az első öngól volt (ez Kalmár nevéhez fűződik), ezután pedig Savic büntetőjéből voltak eredményesek a házigazdák." (bama.hu)




"- Ezen a meccsen a labdatartás volt a játékosaim legfőbb feladata. Körülbelül 80:20 százalékos arányban mi birtokoltuk többet a labdát, úgyhogy nem lehet panaszom - mondta Tomiszlav Szivics, a Kecskeméti TE-Ereco mestere a mérkőzés végeztével, majd hozzátette, hogy összességében elégedett, mert ugyan nem játszottak látványosan, de a meccset megnyerték, és ez a lényeg. 
Valóban megnyerték, de 2-0 helyett győzhettek volna akár 4-0-ra is. Az első félidőben Csordás, a másodikban Mont- vai találta telibe a kapufát. Pedig már lecserélték a négyzetes alakúakat hengeresre, de úgy látni, hogy ezekről sem befelé pattan a labda. Befelé pattant viszont Kalmár lábáról. A pécsiek hátvédje öngóllal juttatta hátrányba csapatát: saját kapujától 7 méterre állva, Koncz jobb oldali beívelését követően szerencsétlenül ért a labdába, ami Herbert kapus mellett a hálóba vágódott, 1-0. 
A pihenőt követően nehezen tudott a kispadhoz férkőzni a kecskemétiek edzői stábja, a helyük ugyanis foglalt volt. A szünetben két fiatal bicajos - kerékpárjukat a pad mellé ledöntve - gondolta úgy, hogy ők márpedig onnan nézik a második játékrészt. Szerencsére könnyen meggyőzhetőek voltak, hogy a közönség számára a lelátó van fenntartva. Úgy tűnt, mintha még életükben nem lettek volna futballmérkőzésen. Ha ez tény

leg így van, és - már a tribünön ülve - nem voltak elég kitartóak, akkor nem tudhatták meg, hogy ezt a játékot gólra játsszák. A hazaiak második találata ugyanis a 75. percben jött: Szavics emelt Kormoshoz, akit buktattak a tizenhatoson belül. A büntetőt Szavics értékesítette: ballal, tökéletesen helyezve kilőtte a jobb alsó sarkot. 2-0 az NB II. Nyugati csoportjának bajnokaspiránsa ellen." (Petőfi Népe, 2008. július 17.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése