2008. július 12., szombat

2008. július 11. Bajai LSE - Pécsi MFC 2-4 (0-3)

Herbert Roland
Bajai LSE – Pécsi MFC 2-4 (0-3)
2008. július 11. Baja, felkészülési m. 200 néző.

Góllövők: Lovrencsics, Horváth Zs., Wittrédi és Lantos.


Baja (1. félidő): Székely - László, Zsák, Márton, Rózsi - Szuknovics, Hemády, Lógó, Papp - Kohány, Nagy.
(2. félidő): Kraft - Sztojanovics, Trucz, Jenei, Gyenei - Késmárki, Sümegi, Rony, Rompos - Hódos, Pjevics. Vezetőedző: Goretich Gábor.

PMFC: Sólyom – Kalmár, Dara, Finta, Arnold – Tóth P. Gulyás, Törtei – Lovrencsics, Horváth Zs., Wittrédi.
PMFC (II. félidő): Herbert – Sipos, Finta, Lantos, Megyesi – Szalay, Fónai, Kulcsár – Szabó N., Wittrédi, Tóth P. Vezetődző: Nagy Tamás.

"A váz megvolt, az újakkal csak finoman spékelgetem a csapatot, mondta Nagy Tamás az utóbbi napok, hetek munkájáról. A PMFC vezetőedzője rögtön hozzátette, nem akarja szétszedni az elmúlt szezon gárdáját, hiszen nem volt elégedetlen a teljesítménnyel, de minőségileg még kell javítani ahhoz, hogy elérjék céljukat, az első helyet és a feljutást.
A piros-feketéknél a Baja elleni felkészülési mérkőzésen is sok olyan futballista játszott, aki nem volt tagja az előző idény csapatának. A következőének viszont már tagja lesz Megyesi László, akit Tatabányáról igazoltak, s Nagy Tamás nagyon jó véleménnyel van róla: „Az egyik legjobb hazai pontrúgó, ráadásul ballábas. A csatárainknak szinte mozdulniuk sem kell majd a labdáért, ő úgyis eltalálja vele a fejüket.” (bama.hu)



"Nyolc új játékos lépett pályára bajai mezben az NB II-essé lett Bajai LSE első előkészületi mérkőzésén. Várhatóan a héten eldől, hogy közülük - Kohány és Márton mellett - hányán igazolnak a klubhoz. 
A kezdeti elfogódottság után a hazaiak uralták a mezőnyt, rúghattak több szögletet, ám fél óra elteltével jött a rövidzárlat és négy perc alatt három gólt rúgtak a baranyaiak. Előbb Székely ütött el egy támadót, és a tizenegyest nem hibázták el a vendégek, majd a hazai kapus kapufára tolt egy lövést, a kipattanót a pécsi támadó bólintotta a hálóba. Ezzel még nem ért véget a vesszőfutás, Rózsi elhibázott felszabadító rúgása után egy pontos lövéssel tovább növelte előnyét a Pécs (0-3). A félidő vége előtt Szuknovics és a már leigazolt új támadó, Kohány fűzte meg a vendég védelmet és utóbbi pimasz nyugalommal gurított a hálóba (1-3). 
A második játékrészben egy Gyenei szabálytalanság miatt újabb büntetőt rúghattak a vendégek, ám Kraft gyors vetődéssel hárított. Pár perccel később a Pápáról próbajátékra érkezett brazil Rony remekül játszotta meg a hasonló státuszú szerb Pjevicset, aki egy csel után higgadtan lőtt a kapuba (2-3). Élénk, harapós és lelkes volt a Baja. Rony különösen agilisán játszott, de belépőivel átlépett a sportszerűség határán. A nyugtató szavak után azonban teljesen eltűnt, pedig a pályán volt. Többször ígéretesen próbálkozott a Baja, mégis a Pécs szerzett gólt, Kraft elnézett egy kapu elé ívelt szabadrúgást, a labda a hosszú alsóban kötött ki (2-4). 
- Előrébb jár a Pécs, de biztató, hogy nem tudtak lefocizni minket a pályáról - kommentálta a látottakat Goretich Gábor, a Baja edzője. " (Petőfi Népe, 2008. július 14.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése