2008. április 27., vasárnap

2008. április 26. Szombathelyi Haladás - Pécsi MFC-Pécs Pláza 1-0 (0-0)

Nemzeti Sport, 2008.április 27.
Szombathelyi Haladás – Pécsi MFC-Pécs Pláza 1-0 (0-0)
2008. április 26. Szombathely, 5.000 n. NB II. Nyugati cs. 24. forduló.

Vezette: Németh Ádám (Oláh Gábor, Varga Ferenc).
Gól: Mihalecz P. 87’.
Sárga lap: Nagy G. 7’, Hegyi L. 24’ ill. Lantos L. 30’.

Haladás: Rózsa – Csontos, Guzmics, Kuttor, Tóth P. – Vörös, Rajos, Hegyi (Kovács Zs. 76’) – Nagy G. (Hujber 90’), Andorka, Simon A. (Mihalecz 70’). Vezetőedző: Csertői Aurél.

PMFC: Farkas – Simonfalvi, Szabados, Lantos, Kulcsár – Sipos J., Fónai (Németh Zs. 87.’), Luczek (Gulyás 78’), Törteli – Horváth Zs. (Wittrédi 80’), Lovrencsics. Edző: Nagy Tamás.

"A stadionon kívül a mérkőzés lefújása után indult a balhé, a pécsi és a hazai drukkerek ismét egymásnak ugrottak: a Rohonci úton bő negyedórára leállt a forgalom, több százan vettek részt az ökölharcban. Az egyik pécsi résztvevő elmondta, az esetnek volt előzménye, hiszen a legutóbbi pécsi meccs előtt a Haladás-drukkerek elkaptak egy-két pécsit, ők most ezt kívánták megbosszulni:
„Nagyon kemény, jó félórás parti volt. Az első és a második rohamot mi nyertük, aztán odajött az egész Haladás B-közép, és akkor bizony jó volt, hogy nem túl magas a stadion kerítése, vissza tudtunk mászni. Kések, övcsatok ugrottak elő, az egész a ’99-es Fehérvár elleni balhéra emlékeztetett.”
Bár mindenki tudja, hogy a két tábor nem szívleli egymást, megdöbbentő, hogy a stadionban nem volt rendőri biztosítás. A Vas megyei rendőrségtől kapott információ szerint csak külső biztosítást végeztek, a balhéval kapcsolatban pedig előállítás nem történt. A mentők két sérültet szállítottak kórházba." (bama.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése