2007. augusztus 12., vasárnap

2007. augusztus 11. PMFC-Pécs Pláza - Soroksár SC 2-0 (1-0)

Pécsi MFC-Pécs Pláza – Soroksár SC 2-0 (1-0)
2007. augusztus 11. Pécs, PMFC-st., 500 néző. NB II. Nyugati cs. 1. f.

Vezette: Herbály Péter (Tóth II. Vencel, Varga Ferenc).
Góllövő: Kulcsár 12’ (11-es), Bozori B. 56’.
Sárga lap: Gulyás M. (45.), Kulcsár (52.), Szabados (78.), ill. Cseri (32.), Csepregi (45.), Dudás (58.).
Szögletarány: 3-0 (3-0).

Pécs: Hamar – Sipos (Tóth P., 89.), Szabados, Mile, Rozsi – Wittrédi, Lantos, Gulyás M., Kulcsár – Bozori, Rompos (Lengyel, 63.). Vezetőedző: Kis Károly.

Soroksár: Kálmán – Hauser, Cseri, Koljanovics, Hegedüs – Németh, Csepregi, Burzi, Hajdú – Kis R. (Gábor, 66.), Dudás (Héray, 66.). Vezetőedző: Elekes József.

Nemzeti Sport, 2007. augusztus 12.
"Új osztály, új edző, új csapat. Csak a nézők ugyanazok, igaz, az előző szezonhoz képest azért sokan hiányoztak, mindössze ötszázan voltak kíváncsiak a PMFC NB II-es rajtjára. Ők is elkerekedett szemekkel figyelték, amint a kezdéshez a pályára kocogó játékosok mellett egy menyasszony és egy vőlegény is besétált: a piros-feketék egyik törzsszurkolója iktatta esküvői programjába a kezdőrúgás elvégzését.
Nem kellett sokáig várni a PMFC első NB II-es góljára, s a vendégek tudását látva úgy tűnt, egy méretes zakót is kaphatnak. A hazaiaknál Wittrédi villogott a jobb szélen, akkor verte át a védőket, amikor akarta, a büntető is neki köszönhető. Ugyanakkor sajnos kiderült, a tétmeccs más műfaj, mint a felkészülési derbik: az utóbbi hetekben a gólokat ontó Rompos József nagyon szürkén futballozott az első bajnokin.
Az első félidőt egy kiadós zápor és némi villámlás tarkította, a második elején azonban a játék miatt komorodhattak el a szurkolók. Már-már úgy tűnt, erőre kap a Soroksár, amikor Bozori szép akcióból berúgta a második gólt. Az első tíz percet végigálló Kis Károly vezetőedző ekkor leült a kispadra, s igaza volt: a mérkőzés eldőlt, a vendégek erejéből összesen egy helyzetre futotta, így a PMFC simán nyert a bajnoki rajton." (bama.hu)

MESTERMÉRLEG:

Kis Károly: – Egy újjáalakult csapattal ezt a kezdő lépést viszonylag magabiztosan megtettük. Volt egy kritikus negyedóra, de átvészeltük, az ellenfél csak egy helyzetet dolgozott ki.

Elekes József: – A hazaiak többet futottak, agresszívabban játszottak, a játék minden elemében felülmúltak bennünket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése