2007. március 31., szombat

2007. március 31. Pécsi MFC-Pécs Pláza - Újpest FC 0-1 (0-0)

Pécsi MFC-Pécs Pláza – Újpest FC 0-1 (0-0)
2007. március 31. Pécs, PMFC-st., 3.000 néző. NB I., 22. forduló. 

Vezette: Arany Tamás (Takács, Lémon).
Gól: Vaskó 72’. 
Sárga lap: Lantos 70’ ill. Kisznyér 18’, Vaskó 52’.

Vaskó magasabbra ugrott Kulcsárnál, s győztes gólt fejelt
PMFC: Herbert – Finta, Szabados, Dienes, Szekeres Zs., - Pavicsevics, Varga II. Z. (Tóth Z. 76’), Kulcsár – Szatmári (Wittrédi 76’), Sztipánovics, Lukács T. (Lantos 56’). Edző: Keszei Ferenc.

Újpest: Balajcza – Vermes, Vaskó, Böjte, Tóth B. (Kiss Z. 57’) – Nagy O. (Kovács Z., sz.), Erős K., Sándor Gy., Korcsmár – Tisza, Kisznyér (V. Kopunovics 66’). Edző: Urbányi István.

MECCSKRÓNIKA:
6. perc: Szatmári Lóránd indította a bal oldalon Varga I Zoltánt, aki átívelt Sztipánovicshoz, a csatár melléről azonban elpattant a labda, így lövésébe a visszaérő Vaskó bele tudott vetődni. 
9. perc: Tisza jobb oldali beadását követően Korcsmár hét méterről gyengén kapura fejelte a labdát, éppen a középen álló Herbert kezébe. 
21. perc: Tisza balról remekül tálalt Nagy Olivér elé, ő azonban Szekeres Zsolt szorításában elesett a tizenegyespont környékén, s odalett a kecsegtető helyzet. 
37. perc: Nagy Olivér lábáról lecsúszott a labda, így a jobb oldali beadásból lövés lett, s majdnem megtréfálta Herbertet, aki a kapufa előtt mentett. 
42. pere: Tisza jobb oldali szögletét követően a kifutó Herbert kiejtette a labdát, Kisznyér elől Sztipánovicsnak kellett felszabadítania. 
44. perc. Tisza harminc méterről végzett el szabadrúgást, a labda a jobb felső saroknál csattant a kapufán. 
48, perc: Kulcsár Árpád jobb oldalról elvégzett szabadrúgása után a berobbanó Sztipánovics az ötösről fejelte a bal felső sarok felé a labdát úgy, hogy az Böjte fejét érintve kerülte el a kaput. 
59. perc: Kiss Zoltán 28 méterről küldött lövését követően Kovács Zoltán zavarta meg Herbertet, de azért hárítani tudta a középre tartó labdát. 
68. perc: Sándor György jobb oldali beadását követően Kovács Zoltán tíz méterről fejelte fölé a labdát. 
69. perc: Szatmári Lóránd jobb oldali szögletrúgása után Szekeres Zsolt fejelhette a labdát - nyolc méterről fölé... 
72. perc; Tisza balról elvégzett szögletrúgásánál elméláztak a pécsi védők, Vaskó emelkedett a legmagasabbra, és hat méterről csúsztatta a labdát a bal felső sarokba. 0-l 
90. perc: Tisza jobb oldali szabadrúgása után Korcsmár az ötösről fejelte a labdát a jobb alsó sarok mellé. 


Alacsony színvonalú mérkőzésen nehezen nyert az Újpest a Pécs otthonában. Két sorozat is megszakadt: a lila-fehérek csaknem tíz éve után győztek Baranyában, Herbert Roland kapujába pedig először találtak be a tavasszal. Egy széria tovább él: az Újpest öt mérkőzés óta nem lőtt akciógólt. 
Pécsett alig több mint egy félidőt volt játékban a labda szombat 
délután. Lemértük: 48 percet és 27 másodpercet futballoztak a csapatok ezen a találkozón, amely csaknem 95 percig tartott. A találkozó majdnem felében állt a játék... 
Ha csak a statisztikai adatokat nézzük, ennek tulajdonképpen okát sem találjuk, hiszen nem volt kimagaslóan magas a szabálytalanságok vagy éppen a szögletek száma. Ráadásul az Újpest csak tizennyolc percig törekedett a mérkőzés lassítására, Vaskó Tamás fejesével ugyanis csak a hajrában került előnybe. Bosszantó volt, hogy ezen a meccsen is - csakúgy, mint az átlagos honi találkozókon - hosszúra nyúltak az ápolások, és a bedobásokat vagy szabadrúgásokat sem siették el a játékosok. Pedig az újpestiek az első félidőben bizonyították, hogy ha kicsit felpörgetik a játékot, veszélyesek lehetnek a pécsiekre. Egy alkalommal például Sándor György gyorsan hozta játékba a labdát szabadrúgás elvégzésekor, s Tisza Tibor kissé meg is kavarta a pécsi védelmet. De a mérkőzés első felében unalmas volt a mérkőzés akkor is, ha játékban volt a labda. 
Szünet után az Újpest igyekezett is gyorsítani, és úgy tűnt, ez megfogja a Pécset. A csereként beálló Kovács Zoltán és Kiss Zoltán új lendületet adott a csapatnak. A lelkesen küzdő hazaiak ellen mégsem valamely szép akció végén volt eredményes az Újpest, hanem szögletet követően. Ezzel véget ért Herbert Roland sorozata, először került a labda ezen a tavaszon a kapus hálójába, 434 perc után talált be ellenfél a Pécs kapujába. A lilák is véget vetettek egy szériának: 1997. május 14. után először győztek Baranyában. Ehhez még az is elég volt, hogy csak egy félidőnyit futballozzanak. Azon azért érdemes elgondolkodnia az újpesti szakmai stábnak, hogy a csapat az első tavaszi meccs óta nem lőtt akciógólt - ez a sorozat továbbra is él.

MESTERMÉRLEG:
Keszei Ferenc: Az újpestiek más felállásban játszottak, mint eddigi találkozóikon. Sok párharcot elveszítettünk, az Újpest dinamikusabb volt. Az utóbbi négy meccsen nem voltak olyan gyenge egyéni teljesítményeink, mint most. 
Urbányi István: Nem kivárásra játszottunk, már az első félidőt is mi uraltuk, és a fordulás után is ezt erőltettem, hiszen támadókat cseréltem be. Ezen a meccsen egy góllal jobbak voltunk, ráadásul tíz év után sikerült nyernünk Pécsen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése